Is deze populaire blogger te mager voor YouTube?

Foto: YouTube

Beauty

Is deze populaire blogger te mager voor YouTube?

Print
Eugenia Cooney (22) is een populaire YouTuber met liefst 900.000 volgers. Niets aan de hand, ware het niet dat heel wat volgers zich nu tegen de jonge vrouw keren omdat ze angstwekkend mager is. Zo mager dat velen denken dat ze er een ongezonde levensstijl op nahoudt en dus werd er een petitie gestart om haar van het videokanaal te weren omdat ze een slechte impact zou hebben. De blogster beweert echter dat ze van nature zo'n gestalte heeft.

De Amerikaanse Eugenia Cooney is een ster op YouTube. Ze telt liefst 900.000 volgers en ook op sociale media is ze enorm populair met onder andere 450.000 fans op Instagram. Eugenia valt op, dankzij haar gothlook die haar van heel wat andere YouTubers onderscheidt. Maar ook een ander opvallend fysiek kenmerk levert haar nu bekendheid op. Ze is namelijk heel mager, te mager volgens velen. Het is zelfs zo erg dat een petitie werd opgestart om haar van YouTube te weren. Die werd ondertussen wel weer offline gehaald, maar in geen tijd hadden 20.000 mensen die ondertekend.

Er werd in het verleden al vaker gespeculeerd als zou Eugenia een eetstoornis hebben. Volgens de ondertekenaars van de petitie geeft ze daarmee een slecht voorbeeld aan al haar volgers. "Mijn nichtje verloor 7 kilo omdat ze op Eugenia wou lijken. Ze krijgt nu hulp. Ze is pas 12", klinkt het in een van de getuigenissen. 

Maar lijdt de jonge vrouw wel echt aan anorexia of ziet ze er gewoon van nature zou uit? Hoe dan ook, het proberen weren van iemand enkel gebaseerd op het uiterlijk zonder kennis van de medische achtergrond van die persoon neigt naar bodyshaming. Dat is het geval als het om dikke mensen gaat, maar evengoed om heel magere. Ze kan dan ook rekenen op de steun van enkele van haar fans. "Het is niet alsof ze pro-ana (beweging die anorexia promoot, nvdr.) filmpjes maakt. Anorexia, boulimia en andere eetstoornissen behoren tot de privésfeer. Het is niet alsof jullie bij elk filmpje van iemand met obesitas zeggen dat die zal sterven", klinkt het in een van de reacties.

Eugenia zelf heeft in elk geval nog nooit direct gereageerd op de beschuldigingen van anorexia, maar gaf in het verleden al aan dat ze van nature een dergelijk figuur heeft. Ze deelde wel een video waarin ze zich afvraagt waarom ze de laatste tijd zoveel haatreacties krijgt, zonder echt in te gaan op het onderwerp en enkel met de vinger te wijzen naar enkele mensen die volgens haar achter al de beschuldigingen zitten. "Ik zou nooit iemand slecht willen beïnvloeden en heb nooit iemand gezegd dat ze beter gewicht zouden verliezen. Iedereen moet gewoon zichzelf zijn", klinkt het nog. 

 

 

Woke up like an hour ago good morning guys ?? how are you doing today? ??

Een foto die is geplaatst door Eugenia Cooney (@eugeniacooney) op

 

 

Hey guys I uploaded a new q and a video yesterday ?? link in my bio to watch

Een foto die is geplaatst door Eugenia Cooney (@eugeniacooney) op

 

 

Super excited to have gotten to be on @shanedawson's podcast Shane and Friends today!! Had so much fun :D

Een foto die is geplaatst door Eugenia Cooney (@eugeniacooney) op

 

NIET TE MISSEN