© WH

Antwerpse advocaat die relatie had met 16-jarig meisje opnieuw voor rechter

De Wilrijkse advocaat Anthony T. moest zich afgelopen maandag voor de rechter verantwoorden voor afpersing en schending van het beroepsgeheim ten nadele van een cliënte. Het is de tweede keer in enkele weken tijd dat de 41-jarige Anthony T. voor de rechter verschijnt. Eerder kwam hij al in opspraak voor een relatie met een zestienjarig meisje, dat zwanger is van hem.

Begin maart werd Anthony T. veroordeeld tot een celstraf van een jaar omdat hij een 66-jarige cliënte onder druk zette om hem een ereloon van 1.000 euro te betalen, schrijft Het Laatste Nieuws. Hij zorgde er ook voor dat N.T. haar leefloon en appartement verloor, door via zijn persoonlijke e-mailaccount een document met vertrouwelijke informatie naar het OCMW te sturen. De advocaat kreeg een jaar cel, en ook zijn moeder werd veroordeeld omdat ze het slachtoffer telefonisch en via sms lastigviel.

“Mevrouw is op mijn schouder komen tikken om haar te helpen bij haar echtscheidingsprocedure”, legde Anthony T. verontwaardigd uit, weet Het Laatste Nieuws. “Eerst deed ik dat pro Deo. Toen ik voor haar een aanzienlijk bedrag kon bekomen, besloten we om de gratis bijstand af te sluiten. Ze moest ter afronding nog tekenen maar ik kon haar niet meer bereiken. Daarom heb ik aan mijn moeder gevraagd haar te contacteren.”

“Ze kwam regelmatig langs, als vrienden onder elkaar”, aldus de moeder van de advocaat. “Ik verschiet echt wat ik hier nu hoor.”

Johan Durnez, de advocaat van slachtoffer N.V. (66), was niet te spreken over de ‘hautaine’ houding van Anthony T. “Hij heeft als advocaat vertrouwelijke informatie te grabbel gegooid van het OCMW om dan zo die 1.000 euro te kunnen afdwingen.”

Volgens de raadsman van Anthony T. werd de uitkering van de vrouw geschrapt om andere redenen en deelde zijn cliënt correcte informatie mee aan het OCMW.

Vonnis op 28 november.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio