“Uitgezette haatimam predikt al een jaar in Nederland”

Foto: rr

“Uitgezette haatimam predikt al een jaar in Nederland”

Print

Haatprediker Shay Alami Abu Hamza, die door ons land werd uitgezet naar Nederland, blijkt al een jaar in Veenendaal (provincie Utrecht) actief te zijn. De politie was hierover getipt, maar greep niet in. Dat schrijft de regionale krant De Gelderlander woensdag.

De burgemeester van Veenendaal ontkent de berichten.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie zei afgelopen zaterdag nog dat de Nederlands-Marokkaanse imam “scherp in de gaten gehouden wordt als hij naar Nederland komt”. Maar de iman, ook wel El Alami Amaouch geheten, lijkt nu dus al een jaar in Veenendaal zijn gang te gaan.

Burgemeester Kolff van Veenendaal (provincie Utrecht) zegt dat de berichtgeving niet klopt. In een verklaring op Facebook schrijft Kolff dat in zijn gemeente veel aandacht is voor radicalisering. “Zeker sinds ruim twee jaar geleden een achttienjarig meisje uitreisde naar Syrië.” Hij zegt dat er goede contacten zijn met de landelijke veiligheidsdiensten en lokale/regionale politie op dit vlak. “We weten wat er speelt.”

De Belgische regering probeerde Amaouch in het afgelopen anderhalf jaar al meerdere keren het land uit te zetten, maar hij ging daar telkens tegen in beroep. Het beroep werd vrijdag door de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen afgewezen, waardoor hij België nu definitief moet verlaten.

.

Nu in het nieuws