33 mijnwerkers overleden na explosie in Chinese steenkoolmijn

Foto: REUTERS

33 mijnwerkers overleden na explosie in Chinese steenkoolmijn

Print

Bij de gasontploffing van maandag in een steenkoolmijn in het zuidwesten van China zijn 33 mijnwerkers omgekomen. Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua. Eerder raakte al bekend dat vijftien mensen omkwamen en achttien anderen vermist waren, maar reddingswerkers hebben woensdag de levenloze lichamen van de vermisten gevonden.

De ontploffing deed zich voor in het dorp Laisu, in Chongqin, een grote stadsagglomeratie in het zuidwesten van China. Op het moment van de explosie waren er 35 mijnwerkers onder de grond aan het werk. Slechts twee mijnwerkers zijn levend kunnen ontsnappen. Meer dan 200 reddingwerkers namen deel aan de reddingsoperatie.

Volgens de media, die zich baseren op de voorlopige resultaten van het onderzoek, werd de mijnschacht waarin de ontploffing plaatsvond illegaal verbreed en beschikten de mijnwerkers niet over de geschikte uitrusting bij het uitvoeren van die werken.

De Chinese mijnen zijn de gevaarlijkste te wereld. Elk jaar komen in het Aziatische land duizenden mijnwerkers om het leven. Dat zijn er in verhouding veel meer dan in andere delen van de wereld. Het hoge aantal ongevallen is te wijten aan de slechte veiligheidsomstandigheden en een gebrek aan controles door vriendjespolitiek tussen de bedrijven en lokale ambtenaren.

.

Nu in het nieuws