Kaffee van Antwerpen ook hip op sociale media

Print

In het Kaffee van Antwerpen, dat donderdag 3 november opent, zal u naast tal van bekende artiesten en sprekers ook de ‘social hustlers’ Cornelius Noll en Catherine Caris ontmoeten. Zij staan in voor de sociale media.

Cornelius Noll (23) heeft de naam ‘social hustler’ zorgvuldig gekozen. Hij behoort tot de generatie voor wie de wereld een lappendeken van sociale netwerken is. En voor wie iets pas echt is gebeurd als er een video van bestaat. Gazet van Antwerpen vond in hem, als pas afgestudeerd multimediajournalist, de geschikte persoon om de gebeurtenissen in het Kaffee op de sociale media viraal te laten gaan. Catherine Caris (28), die voor de klas staat, is ook gebeten door het ‘social’ virus en zal het Kaffee promoten via allerlei kanalen. Beiden zullen zo vaak mogelijk in het Kaffee zijn om er te filmen, te fotograferen en te publiceren. Ze krijgen hulp van stagiaire Elisa én van videojournaliste Guyentie, die al enkele jaren voor het videoteam van Mediahuis werkt.

“Jullie hebben een prachtig programma in deze feestmaand”, zegt Cornelius. “Ook de Antwerpse hiphopdame Coely komt optreden. Vooraf willen we via Facebook vragen verzamelen, en die in een live-interview op haar afvuren via Facebook Live. Mogelijk krijgt een artiest ook een camera wanneer die van de backstage naar het podium wandelt. Zo kan iedereen even de plaats innemen van zijn idool.”

Instagram, Facebook Events, GoPro-filmpjes,... onze ‘hustlers’ zetten overal hun knowhow in. “Einddoel is dat het kriebelt om eens in het Kaffee te gaan kijken. Check je kanalen, dan kom je ons zeker tegen”, zegt Cornelius.

Kaffee van Antwerpen, een van de initiatieven in het kader van de 125ste verjaardag van Gazet van Antwerpen, is open vanaf donderdag 3 november tot vrijdag 2 december.

www.gva.be/kaffee


Lees meer over het Kaffee van Antwerpen