© GSB

Fietser (17) overleden na aanrijding voor ogen van broer

Bij een ongeval in het West-Vlaamse Ooigem, deelgemeente van Wielsbeke, is dinsdagavond een 17-jarige fietser om het leven gekomen. De tiener dwarste de Kanaalweg, maar werd op de donkere weg gegrepen door een voertuig. Zijn broer was getuige van het ongeval.

Het verschrikkelijk ongeval op Allerheiligen gebeurde rond 19.15 uur langs de Kanaalweg, op de grens van Ooigem en Oostrozebeke. Een wagen die richting Ooigem reed, merkte niet op dat er twee fietsers de straat wilden oversteken. Sander Prat en zijn broer waren op zo’n tweehonderd meter van hun woning in de Nieuwenhovestraat in Hulste. Ze waren naar verluidt op de terugweg van een lange dag op de Koppenbergcross.

Volgens omstanders die er snel bij waren, kwamen de twee broers van het jaagpad bij het kanaal Roeselare-Leie. Op het kruispunt richting hun woning schepte de auto de 17-jarige Sander op voor de ogen van zijn broer. De jongen werd tientallen meters ver geslingerd. Zijn fiets vloog over een gracht en belandde een dertigtal meter verder in een weide.

Omstandigheden onduidelijk

De hulpdiensten snelden onmiddellijk ter plaatse, maar voor de tiener kon jammer genoeg geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse en in het bijzijn van zijn broer aan zijn zware verwondingen.

Hoe het ongeval precies kon gebeuren is nog onduidelijk. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. Mogelijk speelde het feit dat de weg onverlicht was een rol bij het ongeval. De straat werd urenlang afgesloten voor het verkeer.

Nu in het nieuws