“Geloof ons, we zijn helemaal uitgegild”

Foto: Margo Tilborghs

“Geloof ons, we zijn helemaal uitgegild”

Print
Essen - Tijdens de Halloweennacht hing er een vloek over de kloostertuin aan het college van Essen. Geesten werden weer vleselijk en gingen op zoek naar een verloren medaillon.

Meer dan vijfhonderd bezoekers griezelden gisteren mee in de voormalige kloostertuin van de paters Redemptoristen. De zestig figuranten, allemaal verloren zielen, dwaalden rond in de donkere mysterieuze kloostertuin bij het college van Essen. Ze zagen er dan ook angstwekkend uit en zorgden voor een heel wat schrikmomenten. In de schaduw van de eeuwenoude bomen en achter elke hoek schuilde gevaar. Angstig gegil alom, gegrom en geweerschoten. Voor de organisatie van Xi*Tings was het een bijzonder geslaagde onderneming.

Het verhaal draaide om een verloren medaillon. Alleen tijdens Halloweennacht krijgen de geesten, dankzij de duivel, de kans om uit hun gevangenis te ontsnappen, via de hellepoort die dan verschijnt, om wraak te nemen op de nazaten van baron Van Hoeyteldonck. Wee dus diegene die deze gewijde gronden in de tuin betreden. “Je weet dat er op elk moment iets kan gebeuren, maar toch schrik je je telkens kapot”, zegt Jef. “Ik vond het bijzonder geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar.”

“Ook wij zijn helemaal uitgegild”, zegt Jolien. “Op naar de bodega om ons te goed te doen aan iets hartversterkend.”

“Xi*Tings is ontstaan uit een groep vrienden die samen leuke maar niet alledaagse activiteiten willen ondernemen”, zegt Anne Deckers. “We proberen out of the box te denken en willen deze activiteiten graag met anderen delen. Naast deze halloweentocht staat er ook nog een moordspel op het programma. Nog tot 31 december 2016 kan je het mysterie rond de moord op Matilda De Rijcke proberen op te lossen. Voor de allerkleinsten is er een kinderwandelzoektocht naar een gestolen biggetje. Volgend jaar op 2 juli organiseren wij een zeepkistenrace met een uniek beginpunt, namelijk het viaduct van Essen.” 

www.xitings.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio