Dieven roven rekken met kaas in hoevewinkel leeg

Foto: Ronny Van den Ackerveken

Dieven roven rekken met kaas in hoevewinkel leeg

Print
Hoogstraten -

Dieven zijn de hoevewinkel van de Meirhoeve in Meer (Hoogstraten) binnengedrongen. Ze maakten er een honderdtwintigtal kaasbollen buit.

Zonder meer een zware klap voor de kaashandel die nog geen jaar open is. Uitbaters Sander Koolen en Ruth Aernouts ramen de waarde van de buit op zo’n 10 à 15.000 euro. “Vrijwel de hele voorraad die in de rijpingsruimte lag, is weg”, vertelt Sander. “Een behoorlijke financiële aderlating, maar het is vooral vervelend omdat we onze klanten nu niet meer meteen kunnen helpen. Zo hebben we geen oudere kazen meer en een nieuwe productie moet eerst tijd krijgen om te rijpen. Eigenlijk moeten we weer vanaf nul beginnen”

De inbraak gebeurde tijdens de nacht van maandag op dinsdag. “We zijn maandag rond 22u gaan slapen en hebben de feiten dinsdag rond 5.30u opgemerkt.” Koolen is ervan overtuigd dat de daders zeer goed wisten waarmee ze bezig waren. “Onze productieruimte ligt in een weide waarin koeien grazen. Eerst werd de omheining stuk geknipt, zodat de dieven met hun voertuig in de weide konden rijden. De daders hebben de koeien in eerste instantie naar de stal gedreven, wellicht om te verhinderen dat de dieren onrustig zouden worden of hen in hun werk zouden komen storen. Daarna werd een toegangsdeur geforceerd en zijn de rekken leeggemaakt.”

Oostblok

Sander en Ruth vrezen dat hun kaas al op weg is naar het Oostblok. “Je hoort wel eens dat Belgische en Nederlandse hoevekazen daar populair zijn. Ze zijn evenwel niet zo eenvoudig te verkrijgen door de invoerbeperkingen. Misschien dat ze de kazen dan maar gewoon komen halen. In Nederland zijn kaasdiefstallen een plaag.”

Lees woensdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio