© Pol De Wilde - Corelio

Logies krijgen tot 300 euro voor aankopen of herstellen van fiets

De stad geeft toeristische logies een subsidie van maximaal 300 euro als ze fietsen kopen om die gratis of tegen een goedkoop tarief te verhuren aan de toeristen die bij hen overnachten. De subsidie mag ook worden gebruikt om fietsen te herstellen. Een logie is elke instelling die slaapplaatsen aanbiedt voor toeristen, van hotels tot bed and breakfasts. Een logie moet wel op het grondgebied van de stad Antwerpen zijn gevestigd om in aanmerking te komen voor de subsidie.

cwil

De 300 euro is het totaalbedrag dat een toeristische logie kan krijgen vanaf nu tot en met 31 oktober 2016. De subsidie per nieuw aangekochte fiets is beperkt tot 100 euro en per herstelling wordt maximaal 50 euro toegekend.

“Voor bezoekers die Antwerpen per fiets willen verkennen, is een vlotte toegang tot een huurfiets voor meerdere uren of dagen doorslaggevend”, zegt schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA). “Door de toelage die we aan de logies geven, kunnen toeristen gratis of goedkoop door de stad fietsen. Ze kunnen dan ook naar plaatsen fietsen die verder van het stadscentrum liggen, zoals het Middelheimpark. We willen met deze nieuwe maatregel meer verblijfstoeristen op de fiets krijgen en Antwerpen als fietsvriendelijke stad op de kaart zetten.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio