Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Doelman Stefan Deloose ontpopt zich tot matchwinnaar: “De linkerhoek was de juiste”

Dessaer achtervolgt hier op Bétrémieux van Izegem. Foto: TOM GOYVAERTS

Doelman Stefan Deloose ontpopt zich tot matchwinnaar: “De linkerhoek was de juiste”

voetbal2de amateurklasse abornem

Bornem blijft het doen in eigen huis. Uit vier thuiswedstrijden heeft de Breevenploeg na tien op twaalf nu ook het verrassende Izegem met 1-0 huiswaarts gestuurd. De nipte zege kostte wel bloed, zweet en tranen. Doelman Deloose moest zelfs een strafschop stoppen.

De wedstrijd stevende lange tijd op een 0-0 gelijkspel af, tot Dessaer zijn hoekschop in doel gedevieerd zag. Gombani deed nog een ultieme poging om de bal van de doellijn te keren, maar tevergeefs. Luttele minuten voor het einde leek Izegem dan toch nog een punt te pakken toen Bétrémieux werd neergelegd en de scheids kordaat naar de stip wees. De Fransman is bij Izegem een van de drie nieuwkomers die dit seizoen het verschil maken en scoorde al vijfmaal, dus hield heel Bornem zijn hart vast. Toch liet Deloose zich niet verschalken en met die redding ontpopte hij zich meteen tot matchwinnaar. De Puursenaar is dit jaar duidelijk aan een sterk seizoen bezig en won al menig punt voor Bornem.

Teleurgesteld

“Ik moet zeggen dat ik eerst echt teleurgesteld was omdat we die strafschop nogal onnodig weggaven”, bekent de keeper. “Maar ik ken Bétrémieux een beetje. Hoe dan ook is het altijd een beetje geluk om de goede hoek te kiezen. Ik ging ditmaal vol voor mijn linkerhoek en dat bleek de goede keuze.”

Bornem had het nochtans een hele match lang niet onder de markt. Vooral in de eerste helft geraakte het maar niet op tempo. “Ik vond effectief dat we te loom aan de match begonnen en niet elke speler had zijn beste dag. Ik zeg niet dat dit een probleem hoeft te zijn, want we hebben als groep voldoende ervaring om dit op te vangen. Een van onze sterkste punten dit seizoen is onze prima teamspirit. Zelfs toen Weuts licht geblesseerd moest vervangen worden, hebben we dit als groep toch goed opgevangen.”

Bovenaan

Bornem blijft daardoor wel een schitterende palmares thuis voorleggen. Driemaal gewonnen, slechts één keer gelijk. Geel-rood trekt op die manier de lijn van vorig seizoen door, toen het ook thuis quasi onklopbaar werd. En het prijkt misschien een beetje tot de eigen verbazing nu stevig bovenaan het klassement. “We blijven thuis ongeslagen, ja. Dat is altijd fijn. En meer dan terecht ook denk ik, want we hebben alleszins de verdienste om tegen een sterke tegenstander de nul te houden.”