Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Dit was een cruciale wedstrijd”

voetbal1ste amateurklasse - Karel Keleman SK Heist

Coach Karel Keleman was opgetogen na de winst van Heist in Eisden. “Ik had het voor de match tegen mijn spelers gezegd: dit is een cruciale wedstrijd voor Heist. Als we deze wedstrijd winnen, schuiven we voorzichtig op in de richting van de middenmoot. Als we hadden verloren, dan zaten we echt wel in de problemen.”

Keleman was na de wedstrijd gematigd tevreden. “Natuurlijk ben ik blij met de drie punten, maar een goeie wedstrijd was het zeker niet. We mogen ook niet vergeten dat in de eerste helft de betere kansen voor Patro Eisden waren. Er was veel nervositeit, de stress was hoog en er was veel afval. De vele geblesseerden, dat eist voor een deel zijn tol. Ik moest nu ook weer spelers opstellen die nog maar pas uit blessure kwamen. Wie het ook is, zo iemand heeft niet het matchritme dat nodig is. Al zag ik van enkele jongens een goeie prestatie. Ik ben dus niet ontevreden na deze gewonnen wedstrijd.”

Al enkele weken kreunt Heist onder een zware blessurelast. Toch stonden in Eisden enkele verrassende namen op het wedstrijdblad. De titularisplaats van doelman Niels Stroobants was er één van. Maar ook Curtis Kabeya verscheen aan de aftrap, net als Dries Merckx. Voor Merckx, die in de spits speelde, was het de eerste basisplaats. Dat Ventose op de bank begon, was eveneens onverwacht. Tambeur startte wel. Toch blijven nog enkelejongens in de ziekenboeg: Nwadikwa, Dethier en Jens Van Heer, die vorige week tegen Dender uitviel. Hij blijft al zeker tot Nieuwjaar aan de kant.