Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Jarno Liessens komt sterk voor de dag op Koppenberg: “Zware omlopen liggen me beter”

Jarno Liessens op archiefbeeld. Foto: NBEN

Jarno Liessens komt sterk voor de dag op Koppenberg: “Zware omlopen liggen me beter”

VeldrijdenbeloftenKoppenbergcross

Jarno Liessens zette als eerstejaarsbelofte op de flanken van de Koppenberg een meer dan degelijke prestatie neer: hij werd 18de. Zeker de manier waarop mocht gezien worden.

“Zoals in zowat alle crossen tot nu toe moest ik op de achterste rijen starten”, vertelt de 18-jarige renner van IKO Enertherm-Beobank. “Maar ik kon tijdens de eerste beklimming al een pak plaatsen opschuiven. Jammer genoeg waren er enkele renners die geparkeerd stonden in het gootje naast de weg waardoor ik werd opgehouden. Als een van de laatsten moest ik verder. Dan weet je dat het geen makkelijke cross wordt. Gelukkig liggen wedstrijden op een lastige omloop me wel. Dat bleek ook nu weer. Als je van de laatste stellingen nog kan oprukken naar de 18de plek, dan heb je het goed gedaan. Ik ben dan ook meer dan tevreden. Deze prestatie geeft me vertrouwen.”

De Zwijndrechtenaar begon als eerstejaarsbelofte sterk aan het seizoen met enkele topvijftienplaatsen in B-crossen. Daarna liet het geluk hem wat in de steek. Vooral kettingproblemen waren er de oorzaak van dat hij een goeie uitslag in rook zag opgaan. “In Gieten bijvoorbeeld zat een plaats bij de eerste vijftien er nog altijd in toen ik door mechanische pech werd gedwarsboomd. Vorige week in Boom was het een ander verhaal. Daar moest ik na een viertal ronden naar de kant omdat mijn knie begon tegen te sputteren. In de week voordien was ik op weg naar school tegen het openstaande portier van de wagen van een onvoorzichtige autobestuurder geknald. Het had slechter kunnen aflopen, maar gelukkig bleef de lichamelijke averij vrij beperkt. Toch had ik wat last aan mijn knie. Op de vrij zware omloop in De Schorre liet dat zich dus voelen en kon ik onmogelijk verder tot het einde.”

Toch is Liessens vrij tevreden over zijn seizoen tot nu toe. “Eerlijk gezegd had ik verwacht dat mijn overgang naar de beloften nog zwaarder zou uitvallen. Gemakkelijk is het niet omdat ik dus nog altijd geen goeie startpositie kon afdwingen en je dus al meteen veel krachten verbruikt met opschuiven. Ik hoop na verloop van tijd toch wat meer naar voor te kunnen starten. Dan moet ik in een goeie dag en zonder tegenslag voor een plaats bij de eerste vijftien kunnen meedoen. Tot nu toe ben ik al vaak bij de eerste vijf eerstejaars in de uitslag geweest. Dat zegt toch wel iets. Ik mik niet naar een bepaalde periode of kies er mijn wedstrijden niet uit. Ik wil gewoon een constant niveau halen. Al hoop ik in wedstrijden van het type Gavere en Francorchamps toch te kunnen laten zien wat ik waard ben.”