Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Tegenstander was maatje te groot”

VrouwenvoetbalBeker van België - Jeroen Van Den Heule Heist verliest tegen Standard

Voor Heist zit het bekeravontuur er al op. De ploegen uit de Super League kwamen voor het eerst in actie in de achtste finales. Heist lootte al onmiddellijk landskampioen Standard en werd met 0-6 verslagen.

“Standard is een maatje te groot voor ons”, weet coach Jeroen Van Den Heule. “Toch zeker op dit moment. We missen al enkele weken te veel speelsters en dat wreekt zich. Zo moest ik tegen Standard enkele speelsters opstellen die conditioneel nog niet klaar zijn voor dit soort tegenstand. En als je dan de pech hebt dat die ploeg vroeg scoort, dan weet je dat je een moeilijke match te wachten staat.”

Het zit Van Den Heule niet echt mee dit seizoen. “We zijn nog niet van pech gespaard gebleven. Zeker ook het uitvallen van doelvrouw Lynn Senaeve met een gebroken vinger heeft al zwaar op de groep gewogen. Er heeft al een speelster uit onze tweede ploeg haar moeten vervangen, en vorige zaterdag tegen Anderlecht moest ik aanvoerder Hanne Van De Goor tussen de palen zetten. We trokken enkele weken geleden Liese Voets aan. Zij is nu onze eerste keeper.”

Het bekeravontuur zit er al op. Wat mogen we dit seizoen van Heist nog verwachten? "Mijn grootste uitdaging is om deze groep samen te houden, want ondanks de mindere resultaten is de sfeer nog goed. We zagen door de uitspraak in de klacht die AA Gent en OH Leuven indienden tegen Standard, omdat ze Imke Courtois hadden opgesteld en zij niet speelgerechtigd was, Leuven nu over ons wippen. Weet je, als we één ploeg achter ons kunnen houden en ik kan opnieuw over meer fitte speelsters beschikken, wordt het misschien nog een behoorlijk seizoen.”