Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Het was van bij de start  hard tegen hard”

Jolien Goyvaerts tikt de bal uit de handen van Laure Resimont van Katelijne. Foto: TOM GOYVAERTS

“Het was van bij de start hard tegen hard”

basketbal1ste klasse (v)Kangoeroes Basket Willebroek - sint-Katelijne-Waver 66-65 - Jolien Goyvaerts stuwde Kangoeroes met 16 punten naar zege tegen haar ex-ploeg

Willebroek -

De derby tussen Kangoeroes Basket Willebroek en Sint-Katelijne-Waver draaide op een thriller uit. Jolien Goyvaerts stuwde Kangoeroes met 16 punten naar een 66-65 overwinning tegen haar ex-ploeg.

“Het was van bij de start hard tegen hard”, vertelt Goyvaerts. “We wisten dat ze agressief gingen starten en dat ze veel energie en enthousiasme kunnen brengen. In de beginfase waren we wat onder de indruk van dat enthousiasme en het lawaai dat ze produceerden. Daarna konden we wat meer ons eigen tempo ontwikkelen. Het verschil was nooit groter dan vijf punten (33-34 bij de rust, red.). Het werd duidelijk dat het tot het laatste fluitsignaal spannend zou zijn. Uiteindelijk kon Brittany Starling een gemiste lay-up van Yelena Mense afwerken en zo de eindstand vastleggen.”

Jolien Goyvaerts is aan haar tweede seizoen bij Kangoeroes Basket Willebroek bezig, maar speelde voordien tien seizoenen bij Sint-Katelijne-Waver. Winst en een knalprestatie tegen haar ex-team maken haar dus extra gelukkig. “Ik ben tevreden over mijn wedstrijd, vooral op verdedigend vlak dan. Ik vind van mezelf dat ik eerder een defensief ingestelde speelster ben. Ik was zeker extra gemotiveerd omdat het tegen mijn ex-team was en ben dus vooral tevreden met de drie punten.”

Aan de overzijde was Sara Leemans goed voor 33 punten. Zij was niet af te stoppen. “Dat zijn we ondertussen wel gewoon. Sara het scoren proberen te beletten, is bijna onmogelijk. Ze heeft zo veel ervaring en kan op veel verschillende manieren scoren.”

“Met een vijf op zes zijn we de competitie goed gestart. Toch denk ik niet dat we ons volledige potentieel al hebben getoond. We wonnen tegen Namen met 25 punten, maar zelfs daar draaiden we niet op volle toeren. Er is echt nog een groeimarge. Zaterdag spelen we thuis tegen Oostende. Mits de juiste focus mogen we daar thuis geen problemen mee hebben. Zondag is er dan de bekermatch tegen Gent, de vierde wedstrijd in een week tijd.”

Kangoeroes Basket Willebroek: Raman 11, Meylemans 3, Goyvaerts 16, Adams 10, Starling 16, Lauwers 2, Van Malderen 8.

Sint-Katelijne-Waver: Nauwelaers 11, Resimont 7, Leemans 33, Mpoyi 5, Bastiaenssen 2, De Baets 2, Be. Massey 2, Bi. Massey 3.