Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

VeldrijdenKoppenberg - Vince Van den Eynde Junior

“Een verlengd weekend om in te kaderen”

Vince Van den Eynde boekte zaterdag in Alsemberg een eerste zege als junior en gaf dat succes extra glans met een elfde plaats op de Koppenberg. “Een verlengd weekend om in te kaderen”, gniffelde hij.

lce

Vince Van den Eynde legde zaterdag in Alsemberg de concurrentie mooi over de knie. “Er stonden misschien niet de beste renners aan de start, maar cadeau kreeg ik de zege niet”, aldus de renner van Balen BC.

“We reden lang met tien voorop. Nadat ik enkele keren het tempo de hoogte had ingedreven, bleven we nog met vier over. In de finale bleef ik mijn drie medevluchters vrij vlot de baas.”

Het leverde de jonge Schriekenaar een eerste zege bij de juniores op. Maar nog meer dan dit succes toonde de poulain van Niels Albert zich tevreden met zijn elfde plaats gisteren op de Koppenberg.

Derde eerstejaars

“Daar kwamen wel alle goede renners aan de start. Dan elfde worden, ook al maakte ik een slipper, vind ik bijzonder goed en schat ik zeker zo hoog in als die eerste zege. Vooral ook omdat ik derde was van de eerstejaars.”

“Je mag gerust zeggen dat dit voor mij een verlengd weekend was om in te kaderen. Het deed bijzonder veel deugd, want tot voor dit weekend had ik vooral tegenslag en moest ik ook dikwijls vanop de achterste rij starten. Eindelijk kon ik nu de vruchten plukken van mijn inzet.”