Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Ex-keeper Rob Wils debuteert als nummer tien bij Kasterlee: “Ik had geen plezier meer als doelman”

Rob Wils. Foto: smb

Ex-keeper Rob Wils debuteert als nummer tien bij Kasterlee: “Ik had geen plezier meer als doelman”

Voetbal3de provinciale C Kasterlee

Kasterlee versloeg vorig weekend verrassend Wezel met 1-0. Het deed dat mede dankzij spelmaker Rob Wils, die in een vorig leven als... doelman speelde.

Kasterlee nam het zaterdagavond op tegen Wezel Sport en dat was het debuut van Rob Wils als veldspeler in het eerste elftal.

“Tot mijn vijftiende was ik veldspeler, maar mijn ploeg miste toen een doelman”, zegt Rob Wils. “Zo werd ik keeper en in die rol haalde ik ook het eerste elftal. Ik speelde een tiental matchen in tweede provinciale, maar werd toen met de neus op de feiten gedrukt. Ik ben namelijk maar 1m75 en dat is eigenlijk te klein voor een doelman. Ik begon steeds vaker te merken dat de tegenstrevers daar handig op inspeelden. Door een beenbreuk was ik een tijdje buiten strijd en belandde ik op de bank. Toen besefte ik dat ik eigenlijk geen plezier meer beleefde.”

“Omdat ik toch best goed kon voetballen, vroeg ik de club twee jaar geleden om als veldspeler mee te mogen doen bij de reserven. Zaterdag kreeg ik één uur voor de match plots te horen dat ik aan de aftrap zou verschijnen bij het eerste elftal. Frederic Goots was immers ziek uitgevallen. Georges Donkor schoof daardoor een positie achteruit, terwijl ik op de nummer tien mocht postvatten. Dat beviel me eigenlijk heel goed.”

Hel van Kasterlee

Ook naast het voetbalterrein blijkt Rob Wils een sportieve duizendpoot te zijn. “Ik tennis ook en op het einde van het jaar hoop ik het einde te halen in de Hel van Kasterlee (een zware winterduatlon waarin de deelnemers 15 km lopen, 105 km mountainbiken en opnieuw 30 km lopen, red.). Dat is altijd een droom van mij geweest en op 18 december ga ik de uitdaging aan. Ik ben student, waardoor ik voldoende tijd heb om te trainen en daarenboven kan ik uitkomen bij de beloften. Zondag reed ik trouwens nog een mountainbiketocht van 100 km en met de match van zaterdag in de benen was dat niet evident. Maar tegelijk ben ik er mij wel van bewust dat de doorgedreven trainingen voor de Hel van Kasterlee ervoor gezorgd hebben dat ik opgeroepen werd voor het eerste elftal.”