Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Verrassend Olse Merksem bezorgt Hurry Up uppercut

Handbalbene-league

Olse Merksem heeft een belabberde week, met nederlagen in Volendam en Houthalen, verrassend afgesloten met een 31-21-zege tegen Hurry Up.

Na de smadelijke 33-21-nederlaag bij Volendam en de uitschakeling woensdag in de derde bekerronde bij Houthalen (22-20) leefde Olse Merksem met een bang hart naar de komst van Hurry Up toe. De ­Nederlanders hadden ­immers reeds Sasja en ­Hasselt het nakijken gegeven en waren de competitie gestart met titelambities.

Olse zou Olse niet zijn als het niet net in dergelijke omstandigheden vriend, ­tegenstander en misschien wel zichzelf zou verrassen. Na een dijk van een wedstrijd hield het over­verdiend de twee punten in de Rode Loop. “ Wij speelden vooral verdedigend een heel sterke partij”, glunderde coach Luc Vercauteren. “Bij rust hadden we al een 16–10-kloof uigebouwd. Dat verschil kon Hurry Up nooit meer dichten.”

Sasja sprint naar plaats vier

Ook Sasja profiteerde van de Merksemse winst. Door een 21-25-zege op het veld van Bevo springen de ­Hobokenaars over Hurry Up naar de vierde plaats. Aanvoerder Kevin Jacobs was vooral na rust (10-8) trefzeker. “Samen met ­Hasselt en Tongeren staan nu voorlopig drie Belgische ploegen in de top vier. ­Binnen twee weken komt Tongeren naar Hoboken en staat dus een strijd om de derde plaats op het ­programma.”