Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“De stress was niet te harden”

De doelmannen van RVC Hoboken: Nico Gossye en Gilles Van Houtven. Foto: Walter Saenen

“De stress was niet te harden”

Voetbal3de provinciale AHOBOKEN - 19-jarige Gilles Van Houtven redt in slotminuut strafschop bij debuut voor Hoboken

RVC Hoboken blijft op toerental. Zondag bleek rood-groen ook te sterk voor Zandvliet, zodat het een mooie negen op negen liet noteren. Met dank aan de 19-jarige invallersdoelman Gilles Van Houtven, die een strafschop redde.

Minuut 90 zondag tegen Zavliet. Op een uitbraak van de bezoekers gaat Hobokendoelman Nico Gossye aan de noodrem hangen. Rood voor Gossye en strafschop voor Zandvliet. Een gelijkspel lijkt in de maak. Invallersdoelman Nico Gossye, in het tussenseizoen overgekomen van Rochus Deurne, maar tot dan tot nog geen minuut gespeeld voor de Hobokenaars, moet zich halsoverkop klaarmaken voor een invalbeurt. Eerste taak van Gossye in Hobokense loondienst: de strafschop stoppen, zodat de drie punten toch thuis blijven. De 19-jarige kiest de goede hoek, zodat Hoboken zijn derde zege op rij mag vieren. Van een binnenkomer gesproken. “Ik was totaal niet voorbereid op een invalbeurt en verschoot toen ik besefte wat er aan de hand was”, zegt Van Houtven.

“De stress was enorm, er lag toch veel druk op mijn schouders. Maar ik koos de goede hoek en pakte de bal. De ontlading was enorm, het was voor mij toch een speciaal moment. Al was het belangrijkste uiteraard dat we een derde zege op rij konden vieren.”

“Hoboken trok twee ambitieuze jonge keepers aan en Nico Gossye krijgt momenteel de voorkeur. We houden elkaar scherp, zodat de trainer steeds voor een moeilijke keuze staat.”

“Door die derde zege op rij staan we samen met drie andere ploegen op kop. Het is een huizenhoog cliché dat iedereen van iedereen kan winnen, maar dat is in deze reeks wel degelijk het geval. Het verschil tussen nummer één en de nummer twaalf bedragt slechts vijf punten. Op alle gebied wordt het spannend, maar wij hebben genoeg kwaliteit in de rangen om mee te dingen naar de promotie”, stelt Van Houtven.