Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Rochus Deurne en Hoboken zijn titelfavoriet”

voetbal3de provinciale A - Ian GeysSK Wilrijk

Het eerste periodekampioenschap in derde provinciale A kende op zijn zachtst gezegd een merkwaardige ontknoping. Ondanks een thuisnederlaag tegen Meerle haalde Rochus Deurne toch de periodetitel binnen. De leidersplaats moeten de Deurnenaars nu wel delen met drie andere clubs. Daarbij ook SK Wilrijk, dat met het kleinste verschil de maat nam van Schoten.

“Dit blijft een speciale reeks”, zegt de 38-jarige doelman van SK Wilrijk Ian Geys. “Uit onze laatste vijf wedstrijden pakten we slechts zes punten, en toch staan we daar mee bovenaan. In deze reeks kan iedereen van mekaar punten afpakken, zoals we ook tijdens de slotdag van het eerste periodekampioenschap vaststelden. Nochtans moeten we niet treuren om die gemiste kans. We staan waar we moeten staan, bij ons is er de gezonde ambitie om naar een plaats in de top vijf te mikken. Rochus Deurne en Hoboken zie ik als de titelfavorieten. Wij volgen achter dat duo, samen met FC Merksem en FC Ekeren die op mij de beste indruk nalieten voor een eindrondeticket.”

De Wilrijkse routinier vond de overwinning van afgelopen zondag tegen Schoten verdiend. “Een krappe zege, maar wel een terechte. In de eerste helft speelden we degelijk voetbal, maar wisten we slechts een van onze vijf kansen te benutten. Na de pauze nam Schoten even het initiatief over, maar het doelgevaar bleef beperkt. Nadien namen we de match terug in handen zonder echt uitgesproken kansen. Jammer dat we uiteindelijk één punt tekortkomen voor de periodetitel, maar ik vermoed dat er veel clubs met hetzelfde gevoel zijn achtergebleven.”