Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Sven Van den Broeck heeft moeite met Wijnegemse periodetitel: “Ik stel me vragen bij dit systeem”

Voetbal2de provinciale ASint-Job

“We hebben een unieke kans laten liggen.” Dat gevoel leefde zondagavond in Sint-Job. Door het gelijkspel van Wijnegem in Mariaburg, had rood-wit bij winst tegen Tisselt de eerste periodetitel gepakt. Maar de ploeg van coach Sven Van den Broeck speelde zelf ook maar gelijk, zodat Wijnegem toch mocht vieren. En dat zorgde voor heel wat frustratie.

“Laat me beginnen met te zeggen dat ik Wijnegem de periodetitel absoluut gun”, zegt Van Den Broeck. “Het is trouwens niet de schuld van Wijnegem of andere clubs dat zij, met een wedstrijd minder gespeeld, toch de periodetitel pakken. Ik had het vooraf al moeilijk met dat systeem rond het toekennen van de periodetitels in onze reeks en als ik het nu bekijk, wordt mijn frustratie alleen maar groter.”

Helemaal ongelijk heeft de coach van Sint-Job niet. Zijn ploeg staat met twee punten voorsprong aan de leiding en verloor dit seizoen nog geen enkele keer. Bovendien won Sint-Job het rechtstreekse duel tegen Wijnegem. “En dan vind ik het logisch dat ik er moeite mee heb dat toch Wijnegem de periodetitel pakt. Door het forfait van Belgica Edegem speelden ze een wedstrijd minder. Daarom kregen ze in de stand van de eerste periode voor een zege 3,33 punten en voor een gelijkspel 1,11 punten. Voor ons bleef het uiteraard 3 en 1 punt. Het systeem is wat het is en daar kunnen we niets aan veranderen. Ik heb collega Dirk Huysmans trouwens gefeliciteerd met zijn periodetitel.”

Van Den Broeck beseft ook goed genoeg dat zijn ploeg het zelf laten liggen heeft. Bij winst tegen Tisselt had Sint-Job gewoon de eerste periodetitel gegrepen. “En toch kan ik mijn jongens niets verwijten. Het is al geleden van in de voorbereiding tijdens de Beker van Antwerpen dat we nog verloren. Onze cijfers zeggen voldoende. Iedereen werkt heel hard en natuurlijk zijn er mindere wedstrijden bij, je kan geen dertig speeldagen op hetzelfde niveau acteren. We staan nog altijd eerste, maar hebben niks in handen. En dat vind ik jammer. Ik zou de Belgische voetbalbond dan ook willen aangeven dat het huidige systeem niet rechtvaardig is.”