Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© WAS

voetbal3de provinciale Arochus deurne - Rochus Deurne van Kris Schiettecat verliest van Meerle, maar wint eerste periodetitel

“Als je kampioen wil worden, zijn dit verloren punten”

Rochus Deurne is de eerste periodekampioen in de derde provinciale A. Al werd die eerste prijs na de wedstrijd tegen Meerle nauwelijks gevierd. De vierde nederlaag van het seizoen en vooral de manier waarop waren een daarvoor een te zware domper.

bdw

“We hebben vooral een gevoel van frustratie”, sprak Kris Schiettecat na afloop. “We werden geconfronteerd met een tegenstrever die zich kwam ingraven en uit de weinige kansen die het kreeg twee keer scoorde. Nagenoeg de hele wedstrijd hadden we veldoverwicht, alleen verzuimden we de kansen af te maken. Vooral bij een 0-2-stand hebben we het verknoeid. En dan was er ook nog een scheidsrechter die de aandacht naar zich toetrok en het klaarspeelde om drie gele kaarten te geven aan ons. We wisten vooraf dat we op zijn manier van leiding niet mochten ingaan, maar toch hebben we dat gedaan. Dat leidde tot onnodig concentratieverlies. In de slotfase hadden we even hoop met de aansluitingstreffer van Jacobs, maar wat te denken van zijn gelijkmaker die even later wordt afgekeurd. Die eerste periodetitel is een mooie zekerheid, maar we willen meer. We willen kampioen worden en daarom zijn dit vooral drie verloren punten. Nu worden we eerste periodekampioen, omdat andere ploegen het ook laten afweten. Normaal gezien word je dat nooit met vier verlieswedstrijden.”

Bij Meerle begreep topschutter Bjorn Voeten de frustratie van Rochus. “Ik begrijp dat deze nederlaag hard aankomt bij Rochus Deurne, zij waren favoriet en hadden ook het overwicht. Maar dat is voetbal, wij werken onze kansen wel optimaal af en hopen na enkele mindere weken nu toch gelanceerd te zijn. Gelukkig valt het voor Rochus Deurne nog mee, omdat ze alsnog die periodetitel pakken. Het bewijst nogmaals dat in deze reeks elke week verrassingen mogelijk zijn”, aldus Voeten.