Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal4de provinciale A - Frank PeetersDonk

“Zege in Putte bezorgt ons extra buffer”

Ook koploper Putte SK slaagt er momenteel niet in om Donk een halt toe te roepen. In een nochtans evenwichtige topper zat het venijn in de staart. Pas drie minuten voor tijd tekende Sam Teysen voor de enige goal van de partij.

tvc

Achttien op achttien en een doelpuntensaldo van +24 in zijn jongste zes matchen: Donk is helemaal ontketend. “We hadden vooraf altijd getekend voor een puntje in Putte”, zegt coach Frank Peeters. “Een gelijkspel had zeker gekund. Voor rust kopten wel al eens tegen de lat. Gelukkig kon Teysen in het slot nog in de kluts zijn voet tegen de bal zetten. De ontlading was enorm.”

“Lastig te ontwrichten ploeg”

Een gouden zege, beseft Peeters. “Putte is een steengoede ploeg. Met Kevin Ooms en Dieter Braspennincx haalden ze twee toppers binnen. Bovendien vind ik hun 3-5-2 opstelling lastig te ontwrichten. Ik had de ploeg onlangs tegen Brecht bezig gezien. Ik wist min of meer wat hun sterke en zwakkere punten waren. Ik koos er tactisch voor om Hans Meeussen op te offeren en stuurde Maurice Moonen met een specifieke opdracht het veld in. Hij heeft zijn taak tot in de puntjes uitgevoerd. Ik denk dat de meeste trainers tevreden zijn dat de competitie weer openligt. Voor Donk is het tweeluik Putte en Westmalle erg belangrijk. Een nul op zes zou ons hebben teruggeslagen in het klassement. Met de zege in Putte hebben we alvast een extra buffer ingebouwd.”