Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Maak van ons nu niet de titelfavoriet”

Henri Collin. (archief) Foto: SMB

“Maak van ons nu niet de titelfavoriet”

Voetbal3de provinciale A - Henri CollinFC Ekeren

Ekeren blijft op toerental. In de Beker van Antwerpen nam het gisteren nog de maat van Mariaburg, en ook in de competitie blijft de ploeg van Stanny Gzil het voortreffelijk doen. Zondag nam Ekeren nog met het kleinste verschil afstand van Kalmthout. Door de zege staat het zelfs mee op kop.

“Tegen Kalmthout werd het een gesloten wedstrijd”, zegt Henri Collin. “Voor de rust waren wij wel de betere ploeg en wisten we ook een handvol kansen te forceren. Scoren lukte echter niet en in een gelijkopgaande en kansarme tweede helft leek het bij 0-0 te zullen blijven. Gelukkig konden we via Matthew Lauryssens in het slot alsnog het verschil maken.”

Zo staat Collin met Ekeren mee op kop. “Maar dat betekent niet dat we ook titelfavoriet zijn. Die rol is voor Rochus Deurne. Wij streven net als vorig seizoen naar een eindrondeticket. Voorlopig liggen we op schema, al komen er nog tien clubs in aanmerking voor de eindronde. Het bestuur legt onze jonge groep echter geen druk op en in die sfeer lijken we het best te presteren. Alles blijft mogelijk.”