Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© koen fasseur

voetbal1ste provincialeternesse - Ternessecoach Paul Degenaers legt de vinger op de wonde na gelijkspel tegen Lyra

“We waren opnieuw niet efficiënt genoeg”

Ternesse is er zaterdagavond in eigen huis niet in geslaagd om een erg enthousiast Lyra van zich af te schudden. De Wommelgemnaren waren zeker na de rust heer en meester, maar toch bleef de 2-2 op het scorebord. Een uitslag waar Ternesse-coach Paul Degenaers niet tevreden mee was.

STIJN DRUANT

2-2 tegen een middenmoter als Lyra, tien op vijftien en negentien op dertig. Ternesse doet het zeker niet slecht, maar een goed gevoel houdt coach Paul Degenaers toch niet over aan deze wedstrijd.

“Ik zag vooral een gebrek aan efficiëntie”, legde de Wommelgemse T1 de vinger op de wonde. “Ik zag twaalf hoekschoppen en veel doelpogingen in het eerste halfuur, maar te weinig efficiëntie. Het is niet voor het eerst dat we drie punten verdienden, maar er slechts eentje kregen. Jammer, maar ik heb mijn spelers niets te verwijten, want de goesting en de mentaliteit waren aanwezig. Als we hadden gewonnen, hadden we een boost gehad. Maar nu is er enkel ontgoocheling. Ook al omdat we een strafschop in de slotminuut niet kregen. Negentigste minuut of niet, een scheidsrechter moet fluiten als het moet. Anderzijds: het is niet de scheidsrechter die onze kansen miste. Die negentien op dertig? Dat is net iets te weinig”, vindt Degenaers tot slot.