Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Alil Aladji pakt met Wijnegem toch eerste periodetitel: “Puntenverlies is enkel aan onszelf te wijten”

Vreugde in de kleedkamer van Wijnegem, nadat het toch nog de eerste periodetitel pakte. Foto: w&f

Alil Aladji pakt met Wijnegem toch eerste periodetitel: “Puntenverlies is enkel aan onszelf te wijten”

voetbal2de provinciale Awijnegem

Het was nog even bang afwachten na het laatste fluitsignaal, maar de eerste periodetitel is dan toch voor Wijnegem. Door het 3-3 gelijkspel op Mariaburg hingen Jalil Aladji en co af van de resultaten van Sint-Job-Tisselt en van Duffel-Herenthout. Die vielen twee keer meer, zodat Wijnegem mocht vieren.

Wijnegem had in Mariaburg wel degelijk het betere van het spel, maar de thuisploeg gaf nooit af en zette een achterstand tot drie keer toe opnieuw in evenwicht. Zo dreigde het nog even mis te lopen, maar uiteindelijk mochten Jalil Aladji en co dan toch vieren.

“We komen al snel op voorsprong, maar geven het dan door onze eigen schuld weer weg. Die twee verloren punten hebben we volledig aan onszelf te wijten. Zeker omdat we na de rust ook nog een strafschop missen. Nadien treffen we dan ook nog eens de lat. Lenie leek ons dan toch nog de zege schenken, tot ik zelf nog dat eigen doelpunt maak. Het zat dus ook niet echt mee.”

Door die 3-3 incasseerde Wijnegem op negentig minuten evenveel tegentreffers als in de vorige acht wedstrijden samen. “Ach ja, die bal van Mariaburg ging ook geweldig binnen. Achtergael mag dat nog tien keer proberen, die bal gaat nooit meer tegen de touwen. Wij zijn allang blij dat dit gelijkspel ons de periodetitel niet kost. Tijdens de wedstrijd zat het ons niet meer, na afloop gelukkig wel.”

Bij Mariaburg waren ze blij dat ze na een nul op negen eindelijk nog eens punt pakken. En vooral over de schicht van Achtergael zal de komende weken nog duchtig gepraat worden.

“Ik oefen er vaak op tijdens de training”, zegt Achtergael. “Nu was het eindelijk ook eens raak in een wedstrijd. We zijn vooral blij dat we na weken vol miserie eindelijk weer een punt pakken. En dan nog tegen de eerste periodekampioen. Dit moet hoop geven voor de komende weken.”