Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal1ste provinciale - Joren MatheussenVerbroedering Zwijndrecht

“We staan nog helemaal nergens”

Tien lange weken hebben ze erop moeten wachten, maar sinds zondag staat Verbroedering Zwijndrecht niet langer op de laatste plaats. Op Heikant wonnen Joren Matheussen en co met 0-2. De opluchting na afloop was bijzonder groot.

Matheussen, die op bezoek bij promovendus Heikant nog voor het eerste kwartier verstreken was voor de 0-2 eindstand tekende, vond de zege van Zwijndrecht ook meer dan verdiend. “We hebben niets weggeven, onze organisatie stond goed. Heikant is een stugge en moeilijk te bekampen tegenstander die zelf niet veel scoort, maar ook niet veel doelpunten slikt. Toen wij al snel op 0-2 kwamen, vonden ze geen antwoord meer op ons verdedigend spel. We zijn maar zelden in de problemen gekomen.”

Door de nieuwe zege pakt Zwijndrecht zes op zes en springt het over White Star en Antonia naar de derde laatste plaats in het klassement. “We zijn eindelijk weg van die laatste plaats, maar staan nog helemaal nergens. Heel de rechterkolom is aan elkaar gewaagd en het zal voor veel ploegen een slopende degradatiestrijd worden. We speelden al tegen alle kleppers en weten dat we tegen de rechtstreekse concurrenten een reeks nodig hebben. Deze eerste uitzege is alvast prima voor het vertrouwen. Bovendien hielden we ook voor de tweede keer op rij de nul. Toch belangrijk voor het vertrouwen. Iedereen gelooft weer in het behoud.”