Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal1ste provinciale - Lukas LemaireBrasschaat

“We zijn de laatste weken gegroeid”

Brasschaat ging zondag met 1-6 stunten op het veld van het geteisterde White Star. De openingstreffer van Lukas Lemaire was het sein tot een leuk namiddagje voor de parkploeg.

“Nochtans begon de thuisploeg erg goed”, zegt Lemaire. “De eerste twintig minuten hielden ze ons goed in bedwang, maar na mijn openingstreffer kraakten ze. We konden vrij voetballen en waren helemaal vertrokken. Met die geweldige 1-6 als resultaat. Opdracht volbracht, want het was belangrijk dat we onze bonus van een week eerder tegen Schriek niet verspeelden. Ons spel is de laatste weken veel verbeterd en dat merk je nu ook aan de resultaten.”

Lemaire (ex-Antwerp) voelt zich zelf ook groeien in het provinciale voetbal. “Je ziet dat ik weer met vertrouwen speel. De trainer gelooft ook in mij. Met een spits als Jens Van Loon hebben we ook de ideale speler om ons van het behoud te verzekeren. Je hoeft hem de bal alleen maar goed aan te spelen en de rest doet hij zelf wel. In White Star was hij opnieuw goed voor drie doelpunten.”