Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© Marc Van Hecke

voetbal1ste amateurklassebeerschot wilrijk

Youssef Boulaouali kroont zich enige doelpunt van de wedstrijd tot matchwinnaar: “Nederlaag van vorig weekend rechtgezet”

Beerschot Wilrijk herstelde zich vorig weekend prima van de eerste nederlaag van een week tegen Dessel. op het veld van Deinze herpakten de Mannekes zich. Youssef Boulaouali zorgde al vroeg in de wedstrijd voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Door het puntenverlies van Dessel staat paars-wit meteen ook weer op kop.

hf

Met hun aanvallende acties, afwisselend via de rechtse en linkse flank, zorgen Youssef Boulaouali en Alexander Maes constant voor dreiging. Dat was tegen Deinze niet anders. Boulaouali zorgde zelfs voor de winnende treffer.“Dat doelpunt kwam tot stand na een loopactie die we op training vaak oefenen”, legt Boulaouali uit. “Tom Pietermaat speelde de bal en ik vertrok door het centrum van de verdediging. “Ik keek even of ik niet buitenspel liep en dan was het de bal controleren en binnen leggen. Het was mijn derde doelpunt van het seizoen en ik was ook al goed voor drie assists. Mooie cijfers, maar het belangrijkste was dat we de drie punten pakten en op die manier onze misstap van vorige week tegen Dessel konden rechtzetten. Na de rust kwamen we moeilijk in ons spel. Deinze bleef met een 0-1 achterstand in eigen kansen geloven en speelde alles of niets, terwijl wij de bal moeilijk in de ploeg konden houden. We speelden wel met het nodige vertrouwen en verbruikten veel energie. Bij Heist vorig seizoen was ik spits en speelden we haast constant in de omschakeling. Bij Beerschot Wilrijk spelen we meestal dominant en willen we de bal hebben. Die aanpassing kon ik gelukkig snel maken.”

Ook Alexander Maes, overgekomen van Cappellen, moest zich aanpassen aan de andere manier van spelen bij Beerschot Wilrijk. Het duurde even, maar ondertussen behoort ‘Alex’ wekelijks tot uitblinkers in het elftal van Marc Brys.

“Ik heb vooral veel verdedigd”, lachte Maes na afloop. “We beleefden een lastige avond, maar bereikten ons doel en pakten drie belangrijke punten. Jammer dat we misschien niet voldoende profiteerden van de ruimte die we tijdens de tweede helft kregen. De voorbije drie seizoenen heb ik nooit zo hard gewerkt voor het team. Nu moet iedereen meters maken voor mekaar. Ons team bestaat wekelijks over elf topspelers en toch is het individu niet belangrijk, wel het collectief. Een andere prettige vaststelling is dat we vandaag een belangrijke pion als Arjan Swinkels centraal in de verdediging probleemloos vervangen door Denis Prychynenko. Dat maakt de sterkte van Beerschot Wilrijk. Dat en de uitstekende sfeer die heerst binnen de groep. De bankzitters en de spelers die naast de kern vallen, houden de spelers die starten bijzonder scherp. Ik nam me enkele weken geleden voor hiervan te genieten en plezier te beleven aan elke dag dat ik hier kan trainen en op deze manier kan voetballen. Ik leerde voldoening te vinden in het feit dat je door je eigen spel andere spelers belangrijk kunt maken.”