Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal2de provinciale AVV Duffel - Junior Lenie bekroont collectieve glansprestatie met twee goals

“Voor het eerst speelden we echt op niveau”

Na twee nederlagen op rij knoopte VV Duffel thuis tegen Herenthout (3-1) opnieuw met de zege aan. Junior Lenie effende met twee goals het pad naar de winst. “De eerste keer dat we echt op niveau voetbalden”, zei hij.

Leon Ceulemans

Het was voor VV Duffel tegen Herenthout vijf voor twaalf. Na een magere 3 op 15 was winnen de enige optie. En zo geschiedde. Met bijzondere dank aan Junior Lenie. Hij scoorde tweemaal en verdubbelde daarmee zijn totaal aantal treffers. “Vanuit mijn positie (de zes, red.) wordt niet verwacht dat ik veel scoor. Maar als het dan toch lukt en die goals leveren een zege op, is dat plezant. Vooral omdat we de voorbije weken maar moeilijk scoorden.”

Dat was ook de reden waarom trainer Wesley Stuyck vorige week met zijn spelers om de tafel ging zitten. “Daar werd alles eens onder de loep genomen en er werd nadien ook gerichter getraind. Het was duidelijk geen maat voor niks. Het was tegen Herenthout, dat toch derde stond, de eerste keer dat we echt op niveau voetbalden dit seizoen. Aan ons nu om met het oog op het burenduel met Katelijne op de ingeslagen weg verder te gaan.”

Junior Lenie kan daar deze week ook op een extra-sportieve wijze toe bijdragen want vrijdag wordt hij 29. “Dat betekent dat ik moet trakteren na de donderdagtraining.”

Het getuigt van de manier waarop hij zich bij zijn nieuwe club wist in te burgeren. “Toen voor mij eind vorig seizoen geen toekomst meer was weggelegd bij Wavria, waar nog wel altijd mijn schoonbroer (Pedro Nauwelaerts, red.) voetbalt, regelde mijn goede vriend Jonas Meulepas een overgang naar VV Duffel. Ik speelde nog met hem en Laurens Nauwelaerts samen bij Hooikt. Zij namen mij hier op sleeptouw, zodat ik mij al helemaal thuis voel.”