Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We gaan even niet meer naar het klassement kijken”

Voetbal4DE provinciale C - Peter Schrauwen Schelle

Schelle heeft al betere tijden gekend. Na een nieuwe nederlaag bij SC Mechelen (5-2) verliest het stilaan de voeling met de ploegen helemaal bovenaan. Een vier op twaalf is te weinig voor een ploeg die de promotie ambieert, beseft ook coach Peter Schrauwen.

Net als eerder op Hingene verspeelden we door deze nederlaag opnieuw gouden punten”, zegt Schrauwen.

“Er is nu een kloof met Nielse, Oxford Hemiksem en Sint-Amands, maar ook die ploegen kunnen nog een serieuze dip krijgen. We gaan nu even niet meer naar het klassement kijken en match per match aan onze wederopstanding werken.”

Voor de nederlaag in Mechelen zocht Schrauwen geen excuses. “We gingen terecht onderuit. Er waren wat dubieuze beslissingen en we hadden echt ook alles tegen. Na een rode kaart scoorden we de aansluitingstreffer en toen we na de rust voluit voor de aanval kozen, werd ons risicovol spel afgestraft. We zitten duidelijk in een moeilijke periode en brengen voetballend te weinig.”

“Gelukkig zit het mentaal nog goed. Ik wil de jongens feliciteren, omdat ze zich bleven inspannen. Over de inzet kan ik absoluut niet klagen en het was ook heel belangrijk dat de ploeg er voluit voor bleef gaan. De enige oplossing voor deze terugval is om in blok hard te blijven werken”, stelt Schrauwen.