Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal3de provinciale b - Yves Rottiers Hooikt

“Ander systeem werpt zijn vruchten af”

Hooikt haalde op het veld van FC Duffel zwaar uit en won met 0-5. Trainer Yves Rottiers, die een paar weken gelden overnam van Jan Goyvaerts, verwacht dat zijn ploeg nog enkele plaatsjes gaat stijgen in het klassement.

givl

“Op Duffel speelden we zeker in de openingsfase een heel goede match”, begint Rottiers.

“We liepen uit tot 0-2 en toen viel er bij Duffel een speler uit. Hij kwam slecht neer op zijn schouder en moest naar het ziekenhuis gevoerd worden. De thuisploeg paste haar systeem aan en we kregen het even lastig. Zelf vielen we daarna met tien na een rode kaart, maar we maakten onze kansen af en zo wonnen we verdiend met 0-5.” Rottiers heeft de ploeg nu een paar weken onder zijn hoede en deed de nodige tactische aanpassingen.

Ander systeem

“We spelen nu in een ander systeem, zodat de spitsen meer tot hun recht komen. Andere spelers moeten dan wel meer werken, maar we creëren ook veel meer kansen. Hoofdtrainer zijn bevalt me wel en was altijd al mijn ambitie. Ik was vier seizoenen hulptrainer bij Wavria, dit seizoen begon ik ook in Hooikt als T2, maar na het opstappen van Goyvaerts werd ik T1. Dat was sneller dan ik gedacht had. Momenteel staan we in het klassement op een positie waarbij alles nog kan. Met de kwaliteiten die we hebben, zouden we moeten kunnen meestrijden voor de top vijf, maar dan moet alles meezitten.”