Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal1ste provinciale - Gilles Hamaide Heikant

“Jammer dat ik mijn debuutmatch verloor”

Heikant verloor voor het eerst sinds 19 maart nog eens een thuismatch, Zwijndrecht bleek met 0-2 te sterk. Reservedoelman Gilles Hamaide maakte zijn debuut voor Heikant.

“Doelman Raphael Thys was ziek, zodat ik tussen de palen stond”, verklaart Hamaide. “Ik heb niet zo heel veel moeten doen, want het was een match zonder al te veel kansen. Bij de twee tegendoelpunten had ik me weinig te verwijten, maar het is natuurlijk jammer als je je debuutmatch verliest.”

Hamaide had aanvankelijk niet de bedoeling om naar Heikant te komen spelen. “Ik had getekend bij Kontich, maar daar liep het niet zoals me verteld was. Daarom heb ik nog snel een andere club gezocht en ik kon nog bij Heikant terecht. Ik wist ook wel dat Thys een monument is en moeilijk uit de basis te zetten, maar tot hiertoe bevalt het me hier wel. Ik speel bij de reserven en zit op de bank bij de eerste ploeg.”

“In mijn jeugdjaren keepte ik bij Lint en vorig seizoen trok ik naar Putte, maar door een blessure viel dat seizoen in duigen.”

Hamaide hoopt dat Heikant nog enkele plaatsen kan stijgen in het klassement. “Momenteel scoren we gewoon te weinig: we hebben er nog maar negen gemaakt. Maar verdedigend zit het wel goed: we krijgen heel weinig doelpunten te slikken. Normaal zouden we met deze ploeg niet in degradatiegevaar mogen komen. Al is het natuurlijk wel een reeks waar geen zwakke broertjes in zitten. Dat bewees Zwijndrecht zondag bij ons nog. We mogen niemand onderschatten, maar we mogen wel ambitie hebben om in de middenmoot te spelen.”