Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Het was gewoon  een domme reactie”

Stephen ‘Stief’ Van Damme. Foto: TOM GOYVAERTS

“Het was gewoon een domme reactie”

Voetbal1ste provincialeFC Oppuurs - Rode kaart vergalt vreugde van matchwinnaar Stephen Van Damme

Stephen Van Damme kroonde zich in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen De Kempen met twee doelpunten tot matchwinnaar. Een rode kaart vergalde evenwel de vreugde. “Het was een domme reactie”, aldus Stief.

Stephen Van Damme maakte zondag met twee goals het verschil. Het brengt zijn totaal zo op zes treffers. Hij wipt daarmee over zijn kompaan Willem Van Gool, die tot nu toe vijf keer raak trof. Cijfers om van te genieten, maar voor Stief, die kort voor tijd terecht rood kreeg, was het achteraf vooral balen.

“Die twee goals, dat was mooi meegenomen. Ook al was bij die tweede goal, bedoeld als voorzet, wat geluk gemoeid. Meestal moet ik de actie maken en laat ik het scoren over aan anderen. Zo heb ik dit seizoen al vijf assists achter mijn naam staan”, vertelt de nummer 10 van groen-zwart.

Voor zijn uitsluiting zocht de Stief niet naar excuses. “Het was een domme reactie. Ik was alleen door en werd onderuit gehaald door een verdediger. Het was duidelijk fout, maar uit frustratie deed ik nog pootje lap. Meer niet. Ik had zeker niet de intentie om hem te trappen of te blesseren. Ik heb dat ook de scheidsrechter laten verstaan en hij ging daar in zijn rapport blijkbaar rekening mee houden.”

Dankzij zijn twee goals is FC Oppuurs een zege rijker en klimt het op naar de vierde plaats. “Dat is mooi, maar het had nog mooier gekund als we twee tot drie punten meer hadden gehad, want die lieten we in het verleden onnodig liggen.”