Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We maakten het opnieuw niet af”

voetbal1ste provinciale - John Agbo RAPID LEEST

Leest -

Ondanks een beresterke tweede helft liep Rapid Leest zondag tegen leider VC Herentals op een vijfde competitienederlaag in tien matchen.

Met amper 9 op 30 sluiten de Leestenaars het eerste periodekampioenschap in de gevarenzone af. Iets wat Leest hoofdzakelijk aan zichzelf heeft te wijten, want ook tegen de leider zat er meer in dan een flauwe 0-1 thuisnederlaag.

“We hebben het zelf laten afweten”, zucht John Agbo, die na de pauze een tweetal kansen onbenut liet. “Herentals scoorde voor rust in zijn betere periode, wij deden dat na de pauze niet. Net als tegen Lille en tegen Lyra maakten we het de tegenstander knap lastig, maar het rendement is te klein.”

En dus moet Rapid Leest na een derde van de competitie vrede nemen met een flauw rapport. Met slechts negen punten uit tien wedstrijden loert zowaar het degradatiespook om de hoek en wordt de opdracht van komend weekend op bezoek bij Verbroedering Zwijndrecht plots heel belangrijk.

“Daar zijn we van ons van bewust”, beseft Agbo. “En we treffen zondag een ploeg in vorm, want Zwijndrecht pakte recent een knappe 7 op 9. Dat zijn cijfers die ons moeten waarschuwen, maar niet verlammend hoeven te werken. Ook wij voetballen best aardig, maar het is zaak om onze kansen af te maken. Het is aan de groep om zich zondag te bewijzen en aan te tonen dat die 9 op 30 niet strookt met onze kwaliteiten.”

Met achtereenvolgens Verbroedering Zwijndrecht en Brasschaat is het na vier matchen zonder zege stilaan van moeten. “Dit zijn inderdaad afspraken waarin we punten moeten pakken om een rustig seizoen veilig te stellen.”