Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

VOETBAL1ste provinciale - CEDRIC OBBERSLyra

“De cijfers zeggen niet alles”

Lyra sloot zondag het eerste periodekampioenschap af met een 2-2 gelijkspel op het veld van Ternesse. Voor de Pallieters was het al het vijfde gelijkspel in tien matchen. Cedric Obbers, die aan wederoptreden toe was, en Yordi Kreydt waren in Wommelgem de goalgetters van dienst.

“Op Ternesse een punt pakken, is best wel bevredigend”, blikt Obbers terug. “Het is een ploeg die toelaat om te voetballen en dat ligt ons wel. Het resultaat was een mooi kijkstuk, dat op het niveau van eerste provinciale zeker gezien mocht worden.”

Lyra bewees er dat het een ploeg is die meer in zijn mars heeft dan de 14 op 30 op het rapport doet vermoeden. “Die cijfers zeggen niet alles”, vindt Obbers. “Vergeet niet dat we in tien matchen slechts twee keer verloren. Maar weinig ploegen in onze reeks kunnen dat zeggen. Maar het klopt dat we te veel gelijke spelen boekten. Daar schiet je te weinig mee op in het klassement. Het voornaamste is echter dat je merkt dat deze groep stappen zet. In de eerste weken had onze jonge ploeg nog heel veel moeilijke momenten, maar die gaan er steeds meer uit. We zullen nog verder groeien. Daar ben ik van overtuigd.”