Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Willem Brouwers en maats gaan kopje-onder na de rust  “De scheidsrechter voelde het een hele wedstrijd niet goed aan”

Willem Brouwers. Foto: koen fasseur

Willem Brouwers en maats gaan kopje-onder na de rust “De scheidsrechter voelde het een hele wedstrijd niet goed aan”

voetbal3de amateurklasse bNijlen

Tegen Sint-Lenaarts scoorde Willem Brouwers in de eerste helft de openingstreffer vanop de stip voor Nijlen. Na de rust werd hij met zijn team na twee snelle tegentreffers en de uitsluiting van Mellebeek in het defensief gedrukt. Iets wat fataal bleek.

De eerste helft werd beheerst door een collectief sterk spelend Nijlen. De bezoekers hielden linies zowel in offensief als in defensief opzicht heel kort bij elkaar. Aangezien ook de plaatselijke verdediging alles gesloten hield, kwamen er weinig doelkansen. Die ene werd door Brouwers vanop de strafschopstip succesvol omgezet.

"Voor de rust gaven we niets weg en speelden we collectief een sterke partij”, vond Willem Brouwers. “Ik kon dan ook uit de enige doelkans de score openen. Op dat moment was de voorsprong zeker verdiend en bleven die tot aan de rust succesvol verdedigen.”

De tweede helft werd nog goed gestart. "We vertrokken met veel druk op het doel van de thuisploeg, maar werden dan met twee snelle treffers, telkens een afgeweken bal, op achterstand gezet”, blikte Brouwers terug. “Sint-Lenaarts scoorde de openingstreffer uit het niets en bij de tweede treffer week de bal ook af. Toen kort daarna ook nog Mellebeek met een tweede gele kaart uitviel, stonden we met tien voor een onbegonnen taak. Al begreep ik de tweede gele kaart niet goed. De scheidsrechter voelde het een hele wedstrijd niet goed aan. Met tien tegen elf naar een tweede doelpunt zoeken, was onbegonnen werk. We speelden wel alles of niets, maar moesten uiteindelijk zonder punten naar huis. Heel jammer, want we lagen nooit onder. Details bepaalden het eindverdict. Vriend Yannick Verlinden van Sint-Lenaarts beleeft nu wel een hoogdag, maar wij gaan revanche nemen in de terugronde. Ik wil dit seizoen immers een keer tegen Yannick winnen. Maar eerst volgende week Turnhout dat momenteel de drive heeft gevonden en het ons lastig kan maken. Maar wij moeten dit verlies revancheren en onze sterke prestaties en resultaten van deze campagne weer oppikken.”