Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Puntje per puntje, maar een overwinning is echt wel nodig”

Mertens, die een gouden kans op 2-0 miste, druipt ontgoocheld af. Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

“Puntje per puntje, maar een overwinning is echt wel nodig”

voetbal3de amateurklasse bRC Mechelen - Racing van Alec Teirlinckx al drie matchen op rij ongeslagen maar wel nog laatste

RC Mechelen en Eppegem speelden in hun burenduel dgelijk. Racing schiet daar niet veel mee op, maar toch konden de Mechelaars al een derde opeenvolgende match zonder nederlaag laten optekenen.

Groen-wit kon bovendien alweer een nul van de tabellen trappen. Tarik Dahman scoorde zijn derde doelpunt van het seizoen. Leuk, maar het was de eerste goal van Racing dit seizoen in een thuiswedstrijd. Spijtig genoeg kon dat doelpunt die andere nul, van de overwinningen, niet schrappen. “Toch vind ik dat we op de goede weg zitten”, vond Alex Teirlinckx. “We speelden nu al voor de vijfde keer gelijk en daar schiet je niet echt veel mee op, maar we konden toch al voor de derde opeenvolgende keer een punt inschrijven. Dat is niet slecht en daar moeten we ons ook aan optrekken. Puntje per puntje, al is een eerste overwinning echt wel nodig. Maar beter dit dan verliezen.”

Na de rust hadden de Racingers de 2-0 een paar keer aan de voet. “Als we toen hadden kunnen scoren was de match gespeeld geweest”, reageerde Teirlinckx. “Maar we groeien. Onze prestatie van de eerste helft was daar een voorbeeld van. Na de pauze hadden we het wat moeilijk, er kunnen fysiek nog wel een paar procenten bij. Op het einde van de match mochten we nog heel blij zijn dat Eppegem tegen de paal schoot, anders hadden we met een serieuze kater een streep getrokken onder een match waarin ik vind dat we dat punt toch echt wel verdiend hebben. Er rest ons niks anders dan hard te blijven werken. We zien vooruitgang, we sprokkelen beetje bij beetje punten.”

Alec Mertens was een van de spelers die in de tweede helft een mooie kans kreeg om er 2-0 van te maken en op die manier de partij wellicht te beslissen. “Als, als, als”, sprak Mertens. “Je mag nooit twijfelen en dat heb ik wel gedaan. Ik maakte me vrij en ik dacht dat er nog een speler in mijn rug was, dat had ik niet mogen doen. Het gaf de keeper van Eppegem de gelegenheid om mijn poging af te stoppen. Over onze eerste helft mogen we best tevreden zijn. Er stond toen een stevig blok en we hielden de bal ook goed binnen de lijnen. Na de rust lukte dat minder en dan merk je toch dat de voorbereiding met de wissels van coaches toch zijn sporen heeft nagelaten. Conditioneel hebben we nog een stuk goed te maken, over enkele weken moet ook dat in orde zijn. Tevreden met dit resultaat? Ik kan hier best mee leven en ik denk mijn ploegmaats ook.”