Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© koen fasseur

voetbal2de amateurklasse bfc duffel - Duffel zakt verder weg na nieuwe nederlaag

“We kwamen overal een stapje te kort”

Een matig Duffel leed op het veld van Zwarte Leeuw zijn vierde nederlaag in vijf wedstrijden. Ex-spelers Vanderheyden en Peeters velden het verdict: 2-1. “Zwarte Leeuw wilde het meer dan ons”, vindt Jasper Vermeerbergen.

Steven Rosiers

De eerste kans was nog voor Duffel via Van Loock, maar daarna nam Zwarte Leeuw het commando over en dat resulteerde in een verdiende 1-0 ruststand. “Zij waren een beetje gretiger”, geeft Vermeerbergen toe. “Wij kwamen overal een stapje te kort. Wij zijn alleen een goede ploeg als we goed zijn, maar dat kwam er niet uit. We waren niet gretig genoeg en Zwarte Leeuw won de meeste duels. Zij wilden het meer dan ons. We liepen overal achter de feiten aan.”

Een zeldzaam foutje van Vermeerbergen leidde kort na de pauze de 2-0 in. “Zo’n doelpunt snijdt alles af. We kwamen met een goed gevoel uit de kleedkamer, maar dan incasseer je vroeg in de tweede helft zo'n doelpunt. Het was een rotte bal van mij, zij zaten er goed tussen en onze doelman twijfelde. Daarna hebben we het nog wel geprobeerd, maar we voelden dat we niet goed in de match zaten. Het was veel te weinig. De 2-1 viel uiteindelijk nog, maar Zwarte Leeuw heeft verdiend gewonnen.”

Duffel had nochtans op puntenwinst gehoopt, want Zwarte Leeuw stond met zeven punten onderin in het klassement. “Dit was inderdaad een haalbare kaart, maar dat dacht Zwarte Leeuw misschien ook. Wij zijn geen topploeg en bovendien misten we vier à vijf spelers. En dan viel Spreutels ook nog eens uit.”

Trainer De Peuter merkt dat tegenstanders meer en meer de voetballende kwaliteiten van Duffel proberen lam te leggen. Ook Zwarte Leeuw koos voor een stevig bevolkt middenveld. “Dat is hun goed recht”, vindt Vermeerbergen. “Als ze erin slagen om ons niet te laten voetballen, dan klopt er iets niet bij ons. Het lag ook niet aan het systeem. Wij hebben een duidelijk systeem, maar als je niet goed bent, dan kom je er niet.”

Moeilijk seizoen

De goede competitiestart van Duffel is ondertussen helemaal vergeten. Door deze 3 op 15 zakt het steeds verder weg. “We zitten inderdaad in een negatieve flow. De eerste vier matchen waren goed, maar nu gaat het al enkele matchen slecht. De volgende wedstrijden zullen beter moeten zijn, want anders wordt het een moeilijk seizoen. Het zijn wel twee thuiswedstrijden, maar Overijse en Cappellen zijn op papier sterkere ploegen dan Zwarte Leeuw. Makkelijk zal het niet worden, maar we moeten dringend punten pakken.”