Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© GMAX Agency

voetbal3de amateurklasse aMariekerke

Mariekerketrainer Ante Tolic zelden zo ontgoocheld geweest als na 3-4 nederlaag tegen Zele: “Ik sta machteloos”

‘Onbegrijpelijk.’ Met dat woord spraken we Ante Tolic aan nadat Mariekerke net met 3-4 verloren had tegen een ploeg die zowat de helft aan ervaring aan nationaal voetbal kon voorleggen. "Dat is inderdaad het enige juiste woord", antwoordde de coach.

pp

Het was misschien niet de nederlaag of het puntenverlies op zich, maar wel degelijk het feit dat het verlies toch problemen blootlegt die tot nog toe met de mantel der liefde werden toegedekt. Tot nu dus. “Ik blijf meestal pal achter mijn spelers staan, maar ik denk dat ik sommige spelers misschien meer vertrouwen geef dan ze verdienen”, aldus Mariekerkecoach Ante Tolic. “Ik krijg er in elk geval niets voor in de plaats. Te veel is te veel. Het is genoeg geweest.”

Ante Tolic was zelden zo klaar en duidelijk in zijn nabeschouwing. De winnaar in hem voelde zich duidelijk in de steek gelaten na de 3-4 nederlaag tegen een ploeg die misschien nog niet de helft ervaring met nationaal voetbal heeft dan de zijne. “Hoe kan dit? Tegen zo'n jonge ploeg? We hadden tot nog toe tien doelpunten tegen gekregen en nu vier in één keer (zucht). Ik kan dit niet snappen. “Er zijn zo van die dagen dat je niemand van de spelers wil zien of horen na een match. Dit is zo'n dag.”

Je moet met andere woorden geen Madame Soleil zijn om te beseffen dat er deze week een hartig woordje zal gesproken worden in Mariekerke. “Ik moet eigenlijk al drie thuiswedstrijden op rij het woord wanprestatie in de mond nemen, maar zo onbegrijpelijk als vandaag was het nog nooit”, reageerde Ante Tolic. “En dan sta je als trainer compleet machteloos. Nochtans hebben een aantal spelers best een grote mond en denken ze het allemaal beter te weten omdat ze al heel veel ervaring hebben en iedereen zijn eigen ideeën heeft. Maar dat dan allemaal zelf op het veld uitvoeren zie ik niet gebeuren. Ik zag vandaag bij ons hooguit drie, vier spelers op niveau, meer niet.”

“Geen verrassing”

“Voor velen is dit misschien een verrassing, maar voor mij niet”, vatte de collega-trainer van Tolic Kris Van Trappen in de kleedkamer van Zele samen. “Ik baseer me daarbij vooral op de voorbije matchen waarin we toch al goede voetbal brachten, maar als je verliest mag je dat niet zeggen zeker? Ook tegen Wolvertem waren we de beste ploeg, maar die 2-4 nederlaag maakt dat het er anders uit ziet. Ik vond ons vandaag op alle vlakken beter, zeker ook tactisch en fysiek. Er zullen weinige ploegen zijn die ons fysiek kunnen pijn doen. Dat we tegen een ploeg met zoveel ervaring en kwaliteit dit resultaat halen is in elk geval een bewijs dat deze jonge ploeg goed bezig is.”