Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We blijven een topvijfplaats ambiëren”

voetbal2de provinciale b - Bram Weyten Wuustwezel

Na enkele mindere weken zit Wuustwezel weer helemaal op het goede spoor. Na de zege tegen Loenhout, ging afgelopen zondag ook Beekhoek vlot met 3-0 voor de bijl. Bram Weyten en co volgen nu op drie punten van leider Linda Olen.

Ondanks dat verschil van amper drie punten, staat Wuustwezel toch pas zevende. Het verschil tussen de leider in tweede provinciale B Linda Olen en het nummer 11 Balen bedraagt amper zes punten. Om maar te zeggen dat alles wel heel kort bij mekaar hangt.

“Dat mag je wel zeggen”, zegt Bram Weyten. “Bij ons gaat het voorlopig met ups en downs. We begonnen het seizoen met 10 op 12 erg goed, maar kregen dan plots die 6-0 pandoering in Retie. Die nederlaag heeft ons even achtervolgd, maar ondertussen zitten we opnieuw op het juiste spoor. De verschillen in onze reeks zijn enorm klein. Elke week zijn er wel verrassingen te noteren. Precies daarom hangen alle ploegen nog zo kort bij mekaar.”

“Alles blijft mogelijk”

Afgelopen zondag tegen Beekhoek tekende Weyten voor de 3-0 eindstand. Meteen zijn eerste competitietreffer van het seizoen.

“Dat heeft toch deugd gedaan”, geeft hij toe. “We speelden tegen Beekhoek ook onze beste wedstrijd van het seizoen. Ons spel was niet alleen goed, we scoorden ook bijzonder vlot. Net op dat vlak durfde het de laatste weken al eens mis te lopen, en dan is het leuk dat het deze keer wel lukte.”

Weyten put vertrouwen uit deze overwinning, maar hij kijkt ook al wat verder. “Door de zege blijft alles mogelijk. Wij ambiëren een plaats bij de eerste vijf en zullen daar flink voor moeten knokken. We horen zeker bij de beste ploegen van de reeks, maar we zullen attent en vooral efficiënt moeten blijven”, besluit de kinesist.