Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal 2de provinciale B - Geri GeysLentezon

“Perfect scenario voor derby tegen Vlimmeren”

Lentezon zorgde zondag voor een stunt. Uitgerekend tegen leider Weelde behaalde de club uit Beerse zijn eerste overwinning van het seizoen: 3-1. “Net in de week voor de derby tegen Vlimmeren was dat het perfecte scenario”, deelde Geri Geys, die na maanden van blessureleed eindelijk zijn comeback maakte, in de feestvreugde.

“Weelde heeft veel meer kwaliteiten dan Lentezon, maar daar stelden wij de perfecte mentaliteit tegenover. Voor mij was dit de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Vorig seizoen kwam ik na de winterstop nauwelijks nog in actie en de voorbije maanden sukkelde ik van de ene blessure in de andere. Op het einde van de voorbereiding liep ik een nieuwe blessure op. Ik stelde vast dat ik conditioneel nog niet topfit was. Gelukkig waren we sterk in de duels en onverzettelijk. Deze overwinning kwam op het ideale moment.”

Ook trainer Hugo Wuyts haalde opgelucht adem. “Op basis van onze mentaliteit was deze zege niet gestolen. Weelde stond niet voor niets bovenaan. Ik had onze tegenstander goed gescout en wist dat Weelde over balvaste spitsen beschikt. Ik geef toe dat we ons daaraan aangepast hebben en met zuivere mandekking gespeeld hebben. In de loop van het seizoen kenden we alle tegenslag van de wereld. We gaven de moed niet op, bleven keihard werken en deden met deze zege veel vertrouwen op voor de levensbelangrijke derby tegen Vlimmeren.”

“We hadden een type als Geys nodig”

De terugkeer van Geri Geys was ontzettend belangrijk. “Ook al is hij nog geen honderd procent, hij zoekt de grenzen op en houdt zich niet in. Zo'n type hadden we nodig. Bovendien kon ik Jannik Cools een rij hoger laten spelen, waardoor hij veel gevaarlijker kon zijn.”