Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal 1ste provinciale - Kenny ClabotsDe Kempen A

“Oppuurs was echt niet beter dan wij”

De Kempen kwam tekort tegen Oppuurs: 2-1. “Ik verlies nooit graag, maar kan me met een nederlaag verzoenen als de tegenstander beter was”, zegt verdediger Kenny Clabots. “Maar tegen Oppuurs had ik dat gevoel niet. Er zat meer in, omdat wij voetbal brachten dat minstens even goed was als dat van de thuisploeg. Maar zij kenden wat meer meeval. Die eerste goal wil ik niet betwisten, maar de 2-0 was een gevolg van een mislukte voorzet die binnen dwarrelde.”

De Kempen lukte nog wel de aansluitingstreffer. Clabots: “We hebben goed gereageerd, maar verder dan die 2-1 geraakten we niet. We verdienden echt wel meer. We zijn al meerdere weken in goeden doen, maar we kennen toch problemen om een match helemaal te beslissen.”

Zo maakte De Kempen na een knappe 7 op 9 opnieuw kennis met de nederlaag. “We hadden niet verwacht dat we de rest van matchen gingen winnen”, zegt Clabots. “Maar toch... We staan nu voor een moeilijke periode tegen ploegen uit de top zeven, te beginnen met Lille. Zwaar til ik daar niet aan, want wij kunnen van elke reeksgenoot winnen. Het komt wel goed met ons.”