Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal1ste provinciale - Vinnie Verhoeven Lille

“VC Herentals verdient de periodetitel”

Lille won met 1-2 bij Branddonk, maar dat volstond niet om alsnog de eerste periodetitel binnen te rijven. Die ging, zoals verwacht, naar leider VC Herentals.

rwi

“Zij zijn de terechte winnaars van het eerste eindrondeticket en ik wil hen daarvoor oprecht feliciteren”, zegt Vinnie Verhoeven, die met twee doelpunten na rust voor de ommekeer had gezorgd. Lille ging immers met een 1-0 achterstand de rust in, maar in een erg sterke tweede helft zetten de jongens van trainer Bosschaerts orde op zaken.

“We gingen in een iets andere opstelling spelen en dat rendeerde”, gaat Verhoeven verder. Hij had na een actie van Gerritsen voor de gelijkmaker gezorgd en kreeg even later de kans om zijn ploeg vanop de stip op voorsprong te brengen. Verhoeven faalde, maar maakte zijn misser in het slot goed door alsnog de 1-2 binnen te trappen. “Gelukkig kon ik die misser nog rechtzetten”, aldus Verhoeven, die meteen ploegmaat Appeltans in de hulde betrok. “Nicolas was ingekomen voor de geblesseerde Owusu en hij zorgde met zijn snelheid op de flank voor diepgang. Het was ook op zijn aangeven dat ik de winning goal kon binnen trappen. Op basis van onze sterke tweede helft mochten we het meest aanspraak maken op de zege. Branddonk leek zich te verzoenen met een gelijkspel, want na mijn penaltymisser greep de thuistrainer nog in. Hij ging zijn defensie versterken in de hoop om dat punt te pakken. Dat plannetje mislukte.”