Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal1ste provinciale VC Herentals - Voorzitter Tony De Busser omarmt eerste periodetitel

“Nationaal voetbal is nog iets te hoog gegrepen”

Een 0-1 zege bij Rapid Leest volstond voor VC Herentals zondag voor de eerste periodetitel. De hele club vierde dit heuglijke moment uitgebreid.

“Deze periodetitel heeft enorm veel waarde, zowel voor de groep als voor de hele club”, legt voorzitter Tony De Busser uit. “Voor het seizoen stelden we een plaats in de eindronde als doel en na tien speeldagen zijn we daar al zeker van. Binnen de groep of de club is er nooit sprake geweest van druk, maar zondag was de stress toch voelbaar. Op het moment dat de eerste prijs van het seizoen werd uitgedeeld, wilden en mochten we die eerste plaats niet meer uit handen geven. Dankzij deze periodetitel is alle druk verdwenen, vanaf nu is alles een bonus.”

De ontlading was groot in het Herentalse kamp. “Dat is begrijpelijk, want voor het team is dit een echte beloning. We kregen immers niet de gemakkelijkste kalender voorgeschoteld met matchen tegen onder meer Lyra, Lille en Schriek. Tel daar ook zeker Branddonk bij, want dat is voor ons nooit een gemakkelijke wedstrijd. Het is echter de verdienste van de hele groep, dat dit moeilijke parcours succesvol werd afgelegd.”

“Echt verbaasd ben ik niet. Als voorzitter voel je dingen aan en het zit echt goed in de groep. De kentering kwam er eigenlijk rond Nieuwjaar en sindsdien gaat het in stijgende lijn. We wonnen de laatste vier wedstrijden van vorig seizoen en die lijn hebben we bij de start van de nieuwe competitie doorgetrokken.”

Het succes van de ploeg heeft ook een grote impact op de hele club. “Voor de medewerkers en onze vrijwilligers is dit een flinke opsteker. Een degradatie blijft in een club langer dan twee of drie maanden nazinderen. Volgens sommigen horen we thuis in de derde amateurklasse, maar momenteel zijn we onze plaats in eerste provinciale zeker waard. Het nationaal voetbal is nu nog iets te hoog gegrepen, zeker op financieel vlak. Hopelijk helpt deze periodetitel ons aan meer toeschouwers en sponsors. We beginnen de successen van de ploeg trouwens al te voelen. We kunnen rekenen op een grotere aanhang en ook onze restaurantdagen worden steeds drukker bijgewoond.”