Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal 1ste ­provinciale - Rudi HoesBerg en Dal

“We zoeken naar de juiste balans”

Berg en Dal trok zaterdagavond naar het veel lager geklasseerde Antonia, maar de Meerhoutenaars geraakten in Zoersel niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

af

“Met een dergelijke wedstrijd in het verschiet, hoop je vooraf natuurlijk om te winnen”, begint coach Rudi Hoes zijn analyse. “Toch moet je altijd de wedstrijd zelf afwachten. Je kan immers zelf slecht spelen of de tegenstander kan sterker voor de dag komen dan verwacht. Ik had zaterdag niet het gevoel dat dat het geval was, maar wij hebben alle kansen laten liggen om te winnen. Antonia had aan een halve mogelijkheid genoeg om te scoren, terwijl wij de kansen niet benutten.”

“Ondertussen staan we wel in de subtop, maar we hebben niet de ploeg om vooraan mee te draaien. We brengen immers nog niet het goede voetbal van vorig seizoen. Daar zijn we wel toe in staat, maar om verschillende factoren is dat nog niet gebeurd. We zoeken naar de juiste balans in de ploeg. Vooral de vele tegengoals blijven een doorn in het oog, maar daar wordt aan gewerkt. Het is immers niet het probleem van de verdediging alleen, de hele ploeg is verantwoordelijk en daarom zoeken we met het hele team naar oplossingen. We kunnen beter en het wordt ook beter, daar ben ik rotsvast van overtuigd.”