© JVDP

Werken aan Noorderlaan-Groenendaallaan zorgen voor chaos

De start van de werken aan het kruispunt van de Groenendaallaan en de Noorderlaan heeft de afgelopen dagen voor heel wat chaos gezorgd. Zeven auto’s reden zich vast in een bussluis, twee van die wagens zijn total loss.

In het kader van de werken aan de Noorderlijn is sinds maandag het drukke kruispunt van de Groenendaallaan en de Noorderlaan afgesloten. De werken aan het kruispunt duren, als alles volgens plan verloopt, nog tot en met zondag 13 november. Dat het afsluiten van het kruispunt voor de nodige hinder zou zorgen, hadden de betrokken partijen wel ingerekend. Net daarom kozen ze voor de periode van de herfstvakantie en twee verlengde weekends om de werken rond te krijgen. Ondanks die voorzorgen bleek een groot aantal automobilisten maandag maar weinig begrip te hebben voor de werf.

Twee auto’s total loss

Velen probeerden zich ondanks de aanwezige signalisatie alsnog een weg door de werken te banen. “Dat zorgde voor hallucinante taferelen”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Zo waren er bestuurders die de geplaatste hekken negeerden en over het voetpad reden. “Anderen negeerden de borden waarop gemeld werd dat er enkel plaatselijk verkeer mogelijk was. Ze reden zich even verderop dan ook vast.”

Als klap op de vuurpijl dachten zeven autobestuurders maandagavond dat ze zich wel een weg door een speciaal voor de werken aangelegde bussluis in de Columbiastraat konden banen. “Zo’n bussluis is eigenlijk een put waar een bus wel over geraakt, maar een auto niet”, legt Bruyns uit. “Twee van die auto’s zijn dan ook total loss.”

Aansluiten tramlijnen

Door enkele kleine aanpassingen aan de signalisatie had de politie gisteren al heel wat minder meldingen van vastgereden auto’s of bestuurders die halsbrekende toeren uithaalden om voorbij de werf te geraken. “We blijven met de verkeerspolitie de situatie ter plaatse opvolgen”, zegt Bruyns.

Want ook de komende anderhalve week blijven het kruispunt en enkele omliggende straten afgesloten. Die tijd hebben de arbeiders nodig om de tramsporen van de Groenendaallaan aan te sluiten op die van de Noorderlaan. In de toekomst zal de tram namelijk verderop draaien, aan de Havana­straat, en niet meer aan bioscoopcomplex Kinepolis.

Alle informatie over de werken en de bereikbaarheid is te vinden op www.noorderlijn.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio