© Shutterstock

Halloween, dat is griezelen tot in de keuken met deze leuke snacks

Halloween mag dan wel om griezelen draaien, lekker snacks en snoepjes zijn die dag nooit ver weg. Of het nu om kinderen gaat die 'trick or treat' schreeuwen eenmaal je de deur opendoet of om lekkers voor bij de horrorfilm, het hoort er allemaal bij. Wie op 31 oktober nog in de keuken aan de slag wil gaan, daar hebben we deze leuke recepten voor in petto.

flb

Wie aan Halloween denkt, denkt ongetwijfeld meteen aan pompoenhoofden, spinnenwebben en griezels. Het is meteen ook een moment waarop je met allerlei lekkers creatief in de weer kunt zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt een enge versie van gemaakt.

Of wat dacht je van deze spinnenwebben met pretzelstokjes en chocolade?

Of griezelpizza's om van te smullen bij een enge film? (recept via Delhaize)

Ingrediënten (voor 4 personen):

4 dikke eetlepels tomatensaus gedroogde oregano60 g gekookte hamreepjes 50 g geraspte mozzarella voor pizza2 grote pittabroodjes1 kleine aubergine

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 210°C en neem er het rooster uit. Snij de aubergine overlangs in dikke schijven. Hou de stukken met schil die halve cm dik zijn. Versnij ze in driehoeken. Verwarm de pitabroodjes even in de broodrooster en snij ze met een scherp mes open (over de volledige omtrek) zodat je twee platte 'koeken' bekomt. Leg ze met de gladde kant naar boven op het met bakpapier beklede ovenrooster. Smeer 1 eetlepel tomatensaus open op elk broodje. Bestrooi met geraspte mozzarella en hamreepjes. Schik er de driehoekjes aubergine op, met de velkant naar boven, zoals de gezichtjes van de halloweenpompoenen. Bestrooi met oregano. Bak de pizza’s goudbruin in de oven in ongeveer 10 min.

Maak griezelige schuimspookjes (recept via Albert Heijn):

Deze mysterieuze franbozenlimonade is leuk om met de kinderen te maken:

Zo leer je enge heksenvingers maken:

Natuurlijk mag ook pompoensoep in een uitgeholde pompoen niet ontbreken (recept via Dagelijkse Kost):

3 l (kippen) bouillon1 kg vruchtenvlees en zaden van verse pompoen 3 ajuinen2 teentjes look boter3 laurierblaadjes3 takjes tijm1 takje rozemarijn1 eetlepel korianderzaad10 kardemompeulen peper zout2 dikke snedenzuurdesembroodjes200 g oude kaas in blok

Bereidingswijze:

Ontdooi en verwarm groente- of kippenbouillon. Je kan ook zelf verse bouillon maken.

Je kan verse pompoen schillen en het vruchtvlees in dobbelstenen snijden. Ook de zaden verdwijnen in de soep. Indien je de soep wil serveren in een uitgeholde pompoen, volg dan de onderstaande werkmethode: Snij de hoed van de pompoen met een groot en scherp mes. Werk voorzichtig want de schil is behoorlijk taai. Lepel de zaden en het vruchtvlees uit de vrucht. Vermijd wel dat je te dicht tegen de schil lepelt, waardoor er gaten kunnen ontstaan.Pel de uien, snij ze grof en stoof ze in een beetje boter in een ruime stoofpot of een soepketel. Laat de uien licht kleuren, zodat ze een milde ‘gebakken’ smaak krijgen. Voeg tussendoor de gepelde en gekneusde looktenen toe.

Schep de pompoenpitten en de stukken vruchtvlees bij de uien en laat alles kort verder stoven. Schenk na enkele minuten bouillon in de pot en roer de aanbaksels los.

Voeg de laurier,de tijm en de rozemarijn toe. Bind de kruiden eventueel samen tot een bouquet garni, die je straks gemakkelijk uit de soep kan verwijderen.

NIET TE MISSEN