Bistro Camille neemt vliegende start onder ervaren zaakvoerders

Michael Schah en Ralf Ponickau toverden restaurant De Suggestie om tot bistro Camille. Foto: JVdP

Bistro Camille neemt vliegende start onder ervaren zaakvoerders

Print
Kiel -

Michael Schah en Ralf Ponickau, twee ervaren horecamannen uit het Antwerpse, namen recent restaurant De Suggestie over. Bistro Camille kende meteen een vliegende start.

Met Restaurant De Suggestie, op de hoek van de Camille Huysmanslaan en de Volhardingsstraat, verdween onlangs zowat de enige bistrozaak in de Kielse Expowijk. Dat bracht Michael Schah, een vriend des huizes, op het idee om op dezelfde locatie een nieuwe soortgelijke zaak te openen. “De Suggestie werd jarenlang gerund door de moeder van een goede vriendin”, vertelt Schah. “De uitbaters gingen recent met pensioen en wilden de zaak overgeven aan iemand waarin ze alle vertrouwen hadden. Ik was al enkele jaren klant, heb zestien jaar ervaring in de horeca en wist dat in deze buurt mogelijkheden lagen. Vandaar dat ik, samen met mijn vroegere collega Ralf Ponickau (goed voor 40 jaar keukenervaring, red.), besloot de zaak over te nemen.”

Bistro Camille neemt vliegende start onder ervaren zaakvoerders
Foto: JVdP

Huiselijke sfeer

Het vroegere restaurant werd in een tiental dagen tijd verbouwd en de visibiliteit naar de buurt werd vergroot met een mooi logo. Het interieur oogt strak maar gezellig. Boven de bar hangen stijlvolle lampen en in de rest van de zaak heerst een huiselijke sfeer. “Naar de zomer toe willen we de zaak uitbreiden met een groot terras”, zegt Schah. “Daarvoor beschikken we over een ideale hoek.”

Goede hap na de werkuren

De laatste jaren was De Suggestie ’s avonds niet meer open, maar de nieuwe zaakvoerders doen dat bewust wel. “Veel jongere bewoners van de wijk waren immers op zoek naar een zaak waar ze na hun werkuren terecht konden voor een goede hap”, zegt Schah. “Ook op zaterdag openen we opnieuw de deuren, terwijl zondag en maandag onze vaste sluitingsdagen worden.”

Camille Huysmanslaan 90, 2020 Antwerpen; www.camille-antwerpen.be

Bistro Camille neemt vliegende start onder ervaren zaakvoerders
Foto: JVdP
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio