© evb

Willemen Groep neemt bouwbedrijf Kumpen volledig over

Willemen Groep, de grootste familiale bouwgroep in België, neemt vanaf 1 januari 2018 het bouwbedrijf van Jan, Paul en Robert Kumpen over. Kumpen is actief in de bouw, infrastructuur en rioolrenovatie. In 2015 realiseerde het bedrijf een omzet van 115 miljoen euro.

Willemen, naar eigen zeggen de grootste familiale bouwgroep in België, heeft sinds 2011 al een belang van 50 procent in Kumpen. De twee bedrijven werken ook al enkele langer samen. Er werd voor volledige integratie gekozen omdat er binnen de familie Kumpen geen opvolging was.

“Onze bedrijfsculturen komen overeen en de waarden sluiten bij elkaar aan”, klinkt het in een persbericht. “Willemen Groep versterkt door deze overname zijn positie in Vlaanderen én Wallonië.”

Kumpen is actief in de bouw, infrastructuur en rioolrenovatie. In 2015 realiseerde het bedrijf een omzet van 115 miljoen euro. Het telt 330 werknemers. De naam Kumpen blijft bestaan, net als de vestigingen van het bedrijf in Hasselt en Fleurus (bij Charleroi).

K-Boringen, het onderdeel van Kumpen dat gespecialiseerd is in het boren van tunnels, en de activiteit projectontwikkeling zijn niet betrokken bij de deal.

De Mechelse Willemen Groep heeft ruim 2.200 medewerkers. Ze draait een geconsolideerde omzet van 625 miljoen euro en werd in 2013 verkozen tot ‘Onderneming van het Jaar’. De groep is ook bekend van bedrijfsnamen als Franki en Aswebo, en is de aannemer van de nieuwbouw van de Belgische ambassade in Kinshasa. Willemen heeft bijvoorbeeld ook het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen in zijn lijst van verwezenlijkingen.