Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

“Ik zag de eerste tekenen van een opleving”

Vreugde na de eerste zege bij Antwerp Phantoms. Foto: antwerp phantoms

“Ik zag de eerste tekenen van een opleving”

IJshockey1ste klasse - Vreugde om eerste zege bij Jan Van Beveren bekoeld door zware nederlaag

Antwerp Phantoms brak vorige zaterdag met winst tegen Chiefs Leuven de ban. De vreugde om een eerste zege maakte evenwel meteen plaats voor diepe teleurstelling na 9-1 verlies in Luik. “Ik zag de eerste tekenen van een opleving”, onthoudt coach Jan Van Beveren vooral het positieve.

Antwerp Phantoms moest er lang op wachten, maar zag dit weekend in de thuiswedstrijd tegen Chiefs Leuven al dat geduld beloond toen Kevin De Winter kort voor tijd het winnende doelpunt lukte. Amper 24 uur later maakte de euforie om die eerste zege plaats voor bittere ontgoocheling na een ontluisterende 9-1 nederlaag tegen Bulldogs Luik.

“Ik wil alleen het positieve van het voorbije weekend onthouden, zonder de ogen te sluiten voor onze tekortkomingen die daags nadien andermaal aan het licht kwamen”, reageert coach Jan Van Beveren.

“Verloren we in het begin van het seizoen van Chiefs nog met ruime cijfers, dan hebben we er nu tegen kunnen winnen. Ik zag in die wedstrijd de eerste tekenen van opleving. Daar moeten we nu verder op werken.”

Tegelijkertijd tracht de Phantoms-coach het verlies in Luik te kaderen. “Buffalos is een sterk team. Wij waren nog getekend door de inspanningen van de dag voordien. Die match tegen Chiefs had zijn tol geëist. Zo moesten we de zaterdag uitgevallen Amine Van de Putte missen en moest Kenneth Pittoors voor de match nog opgelapt worden. We moeten ook nog altijd de van een verkeersongeval herstellende Marek Ziarny missen.”

BeNe League en beker

Jan Van Beveren hoopt die drie belangrijke pionnen vlug te recupereren.

“Komend weekend starten we in de BeNe League met een verplaatsing naar Eindhoven. Nadien staan de halve finales van de Beker van België op het programma. Als vierde gerangschikte moeten we het daarin opnemen tegen de winnaar van de voorronde en dat is, jawel, opnieuw Buffalos Luik. Tegen dan hoop ik eindelijk met drie volwaardige lijnen te kunnen aantreden en wie weet kunnen we dan voor een verrassing zorgen. Want wees maar zeker: Phantoms is nog niet dood.”